Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeregeldheden na afloop Fortuna-FC Utrecht

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 23:02

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is uitgelopen op ongeregeldheden.

De ME is daarbij in actie moeten komen.

Hekken en stenen
Na het fluitsignaal gingen verschillende supporters met elkaar op de vuist. In de omgeving van het stadion werden hekken omgetrokken, en werd met stenen gegooid.

Hek getest
Volgens een woordvoerster van de gemeente is daarbij een steward gewond geraakt. Het ging mis toen een aantal Utrecht-aanhangers 'een hek gingen uittesten', zoals de woordvoerster het omschrijft. Daarop reageerden Fortuna-supporters weer, waarop uiteindelijk de politie tussenbeide kwam. "Na een korte confrontatie zijn de aanhangers van Utrecht daarop in de bus gezet en naar huis gestuurd", aldus de woordvoerster.

Omstreden
Vooraf was de wedstrijd al omstreden, omdat de politie had aangekondigd niet aanwezig te zijn bij het duel. Reden dat de wedstrijd in Sittard doelwit was van de actie, is dat twee weken geleden agenten daar werden bekogeld na afloop van de wedstrijd tegen PSV. De beveiliging rond het stadion werd verzorgd door particuliere beveiligers. Wel werden elders agenten achter de hand gehouden.

'Opgeruimd'
Burgemeester Sjraar Cox besloot deze week de wedstrijd ondanks de politie-actie toch door te laten gaan, met hulp van particuliere beveiligers. Ook beloofde hij de omgeving van het stadion op te ruimen, zodat eventuele kwaadwillende supporters geen stenen of andere spullen meer konden grijpen om mee te rellen. Een groot deel van het bouwmateriaal was ook speciaal voor de wedstrijd opgeruimd. Ook was een openliggend terrein nog snel geasfalteerd om te voorkomen dat relschoppers ook daar stenen zouden kunnen vinden.

Een rondgang van de politiebonden voor aanvang van de wedstrijd toonde aan dat er in de buurt van het stadion toch zo her en der nog stoeptegels en andere materialen lagen.

Lees ook: 'Veiligheid Fortuna-FC Utrecht volstrekt onverantwoord'

Aan de hand van camerabeelden wordt de komende dagen onderzocht wie er verantwoordelijk zijn voor de relschopperij.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen