Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeregeldheden na afloop Fortuna-FC Utrecht

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 23:02

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is uitgelopen op ongeregeldheden.

De ME is daarbij in actie moeten komen.

Hekken en stenen
Na het fluitsignaal gingen verschillende supporters met elkaar op de vuist. In de omgeving van het stadion werden hekken omgetrokken, en werd met stenen gegooid.

Hek getest
Volgens een woordvoerster van de gemeente is daarbij een steward gewond geraakt. Het ging mis toen een aantal Utrecht-aanhangers 'een hek gingen uittesten', zoals de woordvoerster het omschrijft. Daarop reageerden Fortuna-supporters weer, waarop uiteindelijk de politie tussenbeide kwam. "Na een korte confrontatie zijn de aanhangers van Utrecht daarop in de bus gezet en naar huis gestuurd", aldus de woordvoerster.

Omstreden
Vooraf was de wedstrijd al omstreden, omdat de politie had aangekondigd niet aanwezig te zijn bij het duel. Reden dat de wedstrijd in Sittard doelwit was van de actie, is dat twee weken geleden agenten daar werden bekogeld na afloop van de wedstrijd tegen PSV. De beveiliging rond het stadion werd verzorgd door particuliere beveiligers. Wel werden elders agenten achter de hand gehouden.

'Opgeruimd'
Burgemeester Sjraar Cox besloot deze week de wedstrijd ondanks de politie-actie toch door te laten gaan, met hulp van particuliere beveiligers. Ook beloofde hij de omgeving van het stadion op te ruimen, zodat eventuele kwaadwillende supporters geen stenen of andere spullen meer konden grijpen om mee te rellen. Een groot deel van het bouwmateriaal was ook speciaal voor de wedstrijd opgeruimd. Ook was een openliggend terrein nog snel geasfalteerd om te voorkomen dat relschoppers ook daar stenen zouden kunnen vinden.

Een rondgang van de politiebonden voor aanvang van de wedstrijd toonde aan dat er in de buurt van het stadion toch zo her en der nog stoeptegels en andere materialen lagen.

Lees ook: 'Veiligheid Fortuna-FC Utrecht volstrekt onverantwoord'

Aan de hand van camerabeelden wordt de komende dagen onderzocht wie er verantwoordelijk zijn voor de relschopperij.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen