Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeregeldheden na afloop Fortuna-FC Utrecht

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 23:02

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is uitgelopen op ongeregeldheden.

De ME is daarbij in actie moeten komen.

Hekken en stenen
Na het fluitsignaal gingen verschillende supporters met elkaar op de vuist. In de omgeving van het stadion werden hekken omgetrokken, en werd met stenen gegooid.

Hek getest
Volgens een woordvoerster van de gemeente is daarbij een steward gewond geraakt. Het ging mis toen een aantal Utrecht-aanhangers 'een hek gingen uittesten', zoals de woordvoerster het omschrijft. Daarop reageerden Fortuna-supporters weer, waarop uiteindelijk de politie tussenbeide kwam. "Na een korte confrontatie zijn de aanhangers van Utrecht daarop in de bus gezet en naar huis gestuurd", aldus de woordvoerster.

Omstreden
Vooraf was de wedstrijd al omstreden, omdat de politie had aangekondigd niet aanwezig te zijn bij het duel. Reden dat de wedstrijd in Sittard doelwit was van de actie, is dat twee weken geleden agenten daar werden bekogeld na afloop van de wedstrijd tegen PSV. De beveiliging rond het stadion werd verzorgd door particuliere beveiligers. Wel werden elders agenten achter de hand gehouden.

'Opgeruimd'
Burgemeester Sjraar Cox besloot deze week de wedstrijd ondanks de politie-actie toch door te laten gaan, met hulp van particuliere beveiligers. Ook beloofde hij de omgeving van het stadion op te ruimen, zodat eventuele kwaadwillende supporters geen stenen of andere spullen meer konden grijpen om mee te rellen. Een groot deel van het bouwmateriaal was ook speciaal voor de wedstrijd opgeruimd. Ook was een openliggend terrein nog snel geasfalteerd om te voorkomen dat relschoppers ook daar stenen zouden kunnen vinden.

Een rondgang van de politiebonden voor aanvang van de wedstrijd toonde aan dat er in de buurt van het stadion toch zo her en der nog stoeptegels en andere materialen lagen.

Lees ook: 'Veiligheid Fortuna-FC Utrecht volstrekt onverantwoord'

Aan de hand van camerabeelden wordt de komende dagen onderzocht wie er verantwoordelijk zijn voor de relschopperij.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen