Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongeregeldheden MVV-Roda: 'Dit past niet bij MVV'

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 16:09

Oud-voorzitter en MVV-supporter Bert Kersten had na afloop van de beladen derby tegen streekgenoot Roda JC een vervelende nasmaak.

De wedstrijd werd tien minuten stilgelegd, omdat oud-MVV'er Jordy Croux allerlei voorwerpen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. "Zonde dat sommige supporters het blijkbaar nodig vinden om dergelijke voorwerpen naar een speler te gooien."

Hoekschop incident
Kersten was in Stadion De Geusselt getuige van een stevige derby met veel passie en strijd, maar over het gedrag van sommige supporters is de oud-voorzitter niet te spreken. Oud-MVV-speler Jordy Croux, die nu het geel en zwart draagt van Roda JC, werd bij het nemen van een corner belaagd met bier, muntgeld en de overblijfselen van een confetti-staaf.

Lees ook: Derby MVV-Roda JC stilgelegd na bierdouche voor Croux

Niet handig
"Het is zo ontzettend jammer dat sommige supporters het blijkbaar nodig vinden om bepaalde voorwerpen naar een oud-speler van MVV te gooien. Dat mag niet en dat kan ook absoluut niet. Al moet ik wel zeggen dat ik het optreden van de scheidsrechter ook niet bepaald handig vond. Hij liet het allemaal te lang lopen en bleef staan kijken wat er allemaal op dat moment gebeurde. Als die hoekschop nu sneller werd genomen dan waren de gemoederen in die hoek wellicht niet zo hoog opgelopen."

In de lucht
Ook het gedrag van Croux vond Kersten niet zo handig. "Hij bleef met de armen in de lucht zo staan van; kijk nou wat er allemaal gegooid wordt. Dat helpt dan ook niet en dan lopen de gemoederen nog hoger op tijdens zo’n pittige derby. Ik had gehoopt dat hij die hoekschop wat sneller genomen had. Ik probeer het nu niet om te draaien. Sterker nog, ik keur het ten zeerste af wat er allemaal gebeurde in die hoek. Dit past gewoon niet bij een 'sjieke' club als MVV."

Spandoek
Tijdens de wedstrijd werd er ook een opmerkelijk spandoek op de 'Angel Side' getoond met de tekst: 'Jordy, na je vrouw, heb je ons nu ook bedrogen, Judas!' Bij het zien van de tekst kreeg Kersten een flashback naar de play-off wedstrijd tegen Roda JC in 2015. Toentertijd speelde oud-MVV'er Danny Schreurs bij de club uit Kerkrade en werd hij middels een spandoek uitgemaakt voor NSB'er met een bijbehorende pop en strop. "Ik zag het spandoek en dacht: jongens waarom doen we dat nou? Laten we gewoon gezonde rivalen zijn. Dit is gewoon niet nodig. Als voorzitter heb ik altijd geprobeerd om het statement 'een echte supporter doet nooit iets ten nadele van de club' te maken. Je weet namelijk dat de KNVB kritisch op dit soort zaken is. Je helpt de club hier absoluut niet mee. Dit gaat ons weer ontzettend veel geld kosten wat we beter hadden kunnen besteden aan onze jeugdopleiding bijvoorbeeld", zegt Bert Kersten.

Lees ook: MVV wint beladen derby van Roda JC

Praten
Volgens Kersten is het opsporen en bestraffen van de raddraaiers niet de enige oplossing om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. "Het is belangrijk dat je met je achterban blijft communiceren. Dat heb ik tijdens mijn voorzitterschap ook gedaan. Je moet binnen je supportersgroepen juist praten met mensen die het beste voor hebben met de club. Op die supporters moet je een appel doen om elkaar te corrigeren tijdens wedstrijden."

Netten
Sommige clubs in Nederland hangen bij uitvakken bijvoorbeeld netten op om te voorkomen dat supporters allerlei voorwerpen het veld op kunnen gooien. Het ophangen van netten tijdens een beladen derby ziet de oud-voorzitter niet zo zitten. "Dat zou toch zonde zijn. Ik moet er niet aan denken dat supporters achter een net naar een wedstrijden moeten kijken. We kunnen een voorbeeld nemen aan hoe het er in Engeland aan toe gaat. Daar zitten ze een meter van de spelers af en daar gebeurt vrijwel nooit iets. Ze hebben daar wel het fatsoen om niks op het veld te gooien of het veld te betreden", zegt Kersten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen