Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongemak in wietdebat: Welke lijsttrekker blowde zelf?

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 16:42

Het al of niet legaliseren van de wietteelt was het eerste onderdeel van het Debat van het Zuiden.

Aan het slot kregen de zes lijsttrekkers de hamvraag: wie van u heeft zelf wel eens geblowd? Op slag werd de tot dan toe plezierige stemming wat stroever. Alleen Alexander Pechtold (D66) durfde zijn hand op te steken.

Ruimer
Op de vraag van de presentatoren hoe dat dan voelde, antwoordde Pechtold: "Het werd allemaal een beetje ruimer". Waarop Sybrand Buma (CDA) meteen riposteerde: "Dan blow jij zeker vaak!" De wat ongemakkelijke sfeer kantelde daarmee meteen weer. En toen Mark Rutte (VVD) ook nog riep: "Er was hier controle van te voren", werd het zelfs ronduit jolig.

Kijk hier live: lijsttrekkers gaan strijd aan in Debat van het Zuiden

Pittig
In het voorafgaande debat over het Nederlandse drugsbeleid ging het er bij vlagen nog steviger aan toe. Toen Lodewijk Asscher (PvdA) stelde dat de 'flower power hippies' van D66 voor het legaliseren van harddrugs zijn, kwam het tot een pittige confrontatie. Pechtold reageeerde fel: "Als er onzin wordt gesproken door een vicepremier, mag ik daar wel wat van zeggen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Debat van het Zuiden: wat vraag jij de lijsttrekkers?
Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
Debat van het Zuiden: dit zijn de thema's
Debat van het Zuiden trekt internationale aandacht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen