Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongemak door hevige regen en harde wind

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 18:08

Hevige regen en harde wind hebben zaterdagmiddag op diverse plaatsen in Limburg ongemak veroorzaakt.

De brandweer in Zuid-Limburg rukte tussen 15:00 en 18:00 uur acht keer uit voor wateroverlast en stormschade.

Losse takken
In Maastricht raakte een loshangende tak een geparkeerde auto op de Elisabeth Strouvenlaan.

In de Elisabeth Strouvenlaan in Maastricht kwam een loshangende tak op een geparkeerde auto terecht.
Foto: Track'88

Westelijke mijnstreek
In Geleen viel een boom op de weg op de Augustinusstraat. De brandweer moest assisteren om de boom te verwijderen zodat het verkeer weer door kon. Niet ver daarvandaan kwam rond dezelfde tijd een melding over een loshangende tak die tegen een gevel was gewaaid op de Jupiterstraat. In dezelfde buurt was er ook een melding van wateroverlast in de Hegstraat. Ook op de Oranjelaan moest de brandweer assisteren in verband met stormschade.

In Bingelrade werd de hulp van de brandweer iets later op de middag ingeroepen bij het verwijderen van een boom, ditmaal over de Kneijkuilerweg. Ook op de Dobbelsteijn in Doenrade was er stormschade. En op de Zandstraat in Spaubeek was wateroverlast door de regenval.

Snelweg
Ook het verkeer op de A2 bij Meerssen had 's middags last van de regen. Ter hoogte van de Kruisberg in noordelijke richting werd de snelweg enige tijd afgezet omdat auto's wegglibberden.

Een deel van de A2 in noordelijke richting werd ter hoogte van de Kruisberg afgesloten omdat de auto's geen grip op het wegdek hadden vanwege de regenval.
Foto: Track'88

Ook in Noord- en Midden-Limburg vielen er enkele hoos- en hagelbuien, onder meer in Beesel (zie video). Maar voor zover bekend hoefde de brandweer daar niet uit te rukken.

Hevige regenval in Beesel zaterdagmiddag
Video: Track'88
Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen