Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongemak door hevige regen en harde wind

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 18:08

Hevige regen en harde wind hebben zaterdagmiddag op diverse plaatsen in Limburg ongemak veroorzaakt.

De brandweer in Zuid-Limburg rukte tussen 15:00 en 18:00 uur acht keer uit voor wateroverlast en stormschade.

Losse takken
In Maastricht raakte een loshangende tak een geparkeerde auto op de Elisabeth Strouvenlaan.

In de Elisabeth Strouvenlaan in Maastricht kwam een loshangende tak op een geparkeerde auto terecht.
Foto: Track'88

Westelijke mijnstreek
In Geleen viel een boom op de weg op de Augustinusstraat. De brandweer moest assisteren om de boom te verwijderen zodat het verkeer weer door kon. Niet ver daarvandaan kwam rond dezelfde tijd een melding over een loshangende tak die tegen een gevel was gewaaid op de Jupiterstraat. In dezelfde buurt was er ook een melding van wateroverlast in de Hegstraat. Ook op de Oranjelaan moest de brandweer assisteren in verband met stormschade.

In Bingelrade werd de hulp van de brandweer iets later op de middag ingeroepen bij het verwijderen van een boom, ditmaal over de Kneijkuilerweg. Ook op de Dobbelsteijn in Doenrade was er stormschade. En op de Zandstraat in Spaubeek was wateroverlast door de regenval.

Snelweg
Ook het verkeer op de A2 bij Meerssen had 's middags last van de regen. Ter hoogte van de Kruisberg in noordelijke richting werd de snelweg enige tijd afgezet omdat auto's wegglibberden.

Een deel van de A2 in noordelijke richting werd ter hoogte van de Kruisberg afgesloten omdat de auto's geen grip op het wegdek hadden vanwege de regenval.
Foto: Track'88

Ook in Noord- en Midden-Limburg vielen er enkele hoos- en hagelbuien, onder meer in Beesel (zie video). Maar voor zover bekend hoefde de brandweer daar niet uit te rukken.

Hevige regenval in Beesel zaterdagmiddag
Video: Track'88
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen