Overslaan en naar de inhoud gaan

Ongemak door hevige regen en harde wind

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 18:08

Hevige regen en harde wind hebben zaterdagmiddag op diverse plaatsen in Limburg ongemak veroorzaakt.

De brandweer in Zuid-Limburg rukte tussen 15:00 en 18:00 uur acht keer uit voor wateroverlast en stormschade.

Losse takken
In Maastricht raakte een loshangende tak een geparkeerde auto op de Elisabeth Strouvenlaan.

In de Elisabeth Strouvenlaan in Maastricht kwam een loshangende tak op een geparkeerde auto terecht.
Foto: Track'88

Westelijke mijnstreek
In Geleen viel een boom op de weg op de Augustinusstraat. De brandweer moest assisteren om de boom te verwijderen zodat het verkeer weer door kon. Niet ver daarvandaan kwam rond dezelfde tijd een melding over een loshangende tak die tegen een gevel was gewaaid op de Jupiterstraat. In dezelfde buurt was er ook een melding van wateroverlast in de Hegstraat. Ook op de Oranjelaan moest de brandweer assisteren in verband met stormschade.

In Bingelrade werd de hulp van de brandweer iets later op de middag ingeroepen bij het verwijderen van een boom, ditmaal over de Kneijkuilerweg. Ook op de Dobbelsteijn in Doenrade was er stormschade. En op de Zandstraat in Spaubeek was wateroverlast door de regenval.

Snelweg
Ook het verkeer op de A2 bij Meerssen had 's middags last van de regen. Ter hoogte van de Kruisberg in noordelijke richting werd de snelweg enige tijd afgezet omdat auto's wegglibberden.

Een deel van de A2 in noordelijke richting werd ter hoogte van de Kruisberg afgesloten omdat de auto's geen grip op het wegdek hadden vanwege de regenval.
Foto: Track'88

Ook in Noord- en Midden-Limburg vielen er enkele hoos- en hagelbuien, onder meer in Beesel (zie video). Maar voor zover bekend hoefde de brandweer daar niet uit te rukken.

Hevige regenval in Beesel zaterdagmiddag
Video: Track'88
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen