Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ongeloof over aangekondigde sluiting zwembad Venlo

Geplaatst opdinsdag 2 oktober 2018 - 18:01

Zwemliefhebbers in Venlo reageren geschrokken op de aangekondigde sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick.

De installatie van het binnenbad is zodanig verouderd dat renovatie enkele miljoenen kost.

Dat geld heeft de gemeente Venlo er niet voor over, vandaar dat is besloten het bad uiterlijk in 2020 te sluiten.

'Onbegrijpelijk'
Gebruikers van het bad vinden sluiting onbegrijpelijk. Sommigen konden hun oren niet geloven toen ze vanmiddag het nieuws hoorden. 'Ik kom hier al 45 jaar, het is een fijn bad. Jammer dat het dichtgaat.' aldus een vrouw die al als kind in de Wisselslag ging zwemmen. Een man die al 20 jaar het bad elke week bezoekt vindt het niet kunnen. 'Een gemeente met zoveel inwoners hoort gewoon een binnenbad te hebben'. zo stelt hij.

Buitenbad
Sluiting dreigt ook voor het nabij gelegen buitenbad. Dit maakt gebruik van dezelfde verouderde installatie. Het buitenbad wordt sinds drie jaar gerund door vrijwilligers. Zij gaan bekijken hoe het verder moet. "Aangezien we deze zomer 28.000 mensen hebben getrokken, hopen we een oplossing te vinden zodat we ook na 2020 nog open zijn", aldus woordvoeder Hans Huijs van de stichting Buitenbad Groot Venlo. Hij vindt dat een stad met meer dan 100.000 inwoners en drie sporthallen óók een buitenbad behoort te hebben.

Sprankje hoop
Voor de zwemliefhebbers is er nog een beetje hoop. Het gemeentebestuur wil de mogelijkheid van een nieuwe zwemvoorziening bekijken. "Ik wil graag van de raad weten of die dat wil, en hoeveel geld hij ervoor over heeft", stelt wethouder Alexander Vervoort van de gemeente Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen