Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ongeloof over aangekondigde sluiting zwembad Venlo

Geplaatst opdinsdag 2 oktober 2018 - 18:01

Zwemliefhebbers in Venlo reageren geschrokken op de aangekondigde sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick.

De installatie van het binnenbad is zodanig verouderd dat renovatie enkele miljoenen kost.

Dat geld heeft de gemeente Venlo er niet voor over, vandaar dat is besloten het bad uiterlijk in 2020 te sluiten.

'Onbegrijpelijk'
Gebruikers van het bad vinden sluiting onbegrijpelijk. Sommigen konden hun oren niet geloven toen ze vanmiddag het nieuws hoorden. 'Ik kom hier al 45 jaar, het is een fijn bad. Jammer dat het dichtgaat.' aldus een vrouw die al als kind in de Wisselslag ging zwemmen. Een man die al 20 jaar het bad elke week bezoekt vindt het niet kunnen. 'Een gemeente met zoveel inwoners hoort gewoon een binnenbad te hebben'. zo stelt hij.

Buitenbad
Sluiting dreigt ook voor het nabij gelegen buitenbad. Dit maakt gebruik van dezelfde verouderde installatie. Het buitenbad wordt sinds drie jaar gerund door vrijwilligers. Zij gaan bekijken hoe het verder moet. "Aangezien we deze zomer 28.000 mensen hebben getrokken, hopen we een oplossing te vinden zodat we ook na 2020 nog open zijn", aldus woordvoeder Hans Huijs van de stichting Buitenbad Groot Venlo. Hij vindt dat een stad met meer dan 100.000 inwoners en drie sporthallen óók een buitenbad behoort te hebben.

Sprankje hoop
Voor de zwemliefhebbers is er nog een beetje hoop. Het gemeentebestuur wil de mogelijkheid van een nieuwe zwemvoorziening bekijken. "Ik wil graag van de raad weten of die dat wil, en hoeveel geld hij ervoor over heeft", stelt wethouder Alexander Vervoort van de gemeente Venlo.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen