Overslaan en naar de inhoud gaan

Onduidelijkheid over grondprijs Greenport Campus Venlo

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 23:01

Het provinciebestuur kan niks zeggen over een eventueel fors verlies op de grondprijs bij de ontwikkeling van de Greenport Campus in Venlo.

Pas in de loop van 2015 komt daarover duidelijkheid als het stappenplan voor de campus klaar is. Dat staat in het antwoord op vragen van PvdA-statenlid Jasper Kuntzelaers.

Tientallen miljoenen
Die vreest dat Venlo en de provincie mogelijk voor tientallen miljoenen de boot ingaan vanwege de samenvoeging van de drie bestaande grondbedrijven tot één bedrijf. Dat ene bedrijf moet een marktconforme prijs vragen bij de uitgifte van grond voor de campus. Kuntzelaers verwacht dat die prijs een stuk lager ligt dan de huidige prijs. Dat zou een flinke verliespost opleveren.

Vertrouwelijk informeren
Maar VVD-gedeputeerde Twan Beurskens zegt dat een grondprijs niet stabiel is. Bovendien tellen voor een bedrijf ook zaken als ligging,infrastructuur en voldoende opgeleid personeel mee, zegt de gedeputeerde. Nog dit jaar informeert hij de statenleden vertrouwelijk over de financiële situatie rond Greenport.

Honderd miljoen
Het Limburgs Parlement ging vrijdag akkoord met het plan om op termijn met de Universiteit Maastricht honderd miljoen te investeren in de Greenport Campus om bedrijven en opleidingen uit de agrarische en logistieke sector aan te trekken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA bezorgd over plannen Greenport Campus Venlo
PvdA: vervolgen NS-toplui is gerechtigheid
PvdA-voorman haalt hard uit naar 'notoire natrappers'
PvdA wil minimum jeugdloon afschaffen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen