Overslaan en naar de inhoud gaan

Onduidelijkheid over gevolgen van fusie Vodafone en Ziggo

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 10:47

Het is onduidelijk welke gevolgen de fusie van Vodafone en Ziggo heeft voor Limburg. Daar gaat het nieuw te vormen management van het fusiebedrijf in de komende maanden naar kijken.

In Maastricht werken ruim 1300 mensen op het hoofdkantoor van Vodafone. Ook heeft het bedrijf verschillende winkels in de provincie.

Banen
De fusie kost hoe dan ook banen. Nu zijn de twee partijen bij elkaar goed voor een kleine 8000 arbeidsplaatsen. Dat zullen er door de fusie per saldo minder worden, zeiden Ziggo-topman Baptiest Coopmans en zijn collega Rob Shuter van Vodafone dinsdag in een toelichting.

Details
Wat de precieze gevolgen voor de werkgelegenheid zijn, kunnen de bestuurders nog niet zeggen. "Er vallen banen weg, maar er komen ook weer nieuwe functies bij", aldus Coopmans. Veel details van de deal moeten nog uitgewerkt worden.

Fuseren
Vodafone en Liberty Global, het moederconcern van kabelbedrijf Ziggo, maakten dinsdag bekend dat ze willen fuseren. Vodafone Nederland en Ziggo worden gezamenlijk een geduchte concurrent van onder meer KPN. De krachtenbundeling zorgt voor een tweede speler in Nederland die zowel vaste als mobiele telecomdiensten kan aanbieden via eigen netwerken.

Naam
De naam van de nieuwe combinatie is nog niet bekend. Ook is het onduidelijke wat de fusie voor de abonnees gaat betekenen. De toezichthouders moeten de deal, die naar verwachting rond het einde van 2016 wordt afgerond, nog goedkeuren.

Cijfers
De fusiepartijen bezitten gezamenlijk onder meer ruim 5 miljoen mobiele abonnees, meer dan 4 miljoen video-klanten en zo'n 3 miljoen breedbandklanten. Ziggo was vorig jaar goed voor een kleine 2,5 miljard euro aan omzet, Vodafone Nederland voor 1,9 miljard.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groot ziekenhuiscontract voor VodafoneZiggo
ANP-349153428
Ziggo eist bijna drie ton terug na grootschalige 0900-fraude
Dertig banen verdwijnen bij Vodafone in Maastricht
Architectenbureaus in Maastricht bundelen krachten
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen