Overslaan en naar de inhoud gaan

Onduidelijkheid over gevolgen van fusie Vodafone en Ziggo

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2016 - 10:47

Het is onduidelijk welke gevolgen de fusie van Vodafone en Ziggo heeft voor Limburg. Daar gaat het nieuw te vormen management van het fusiebedrijf in de komende maanden naar kijken.

In Maastricht werken ruim 1300 mensen op het hoofdkantoor van Vodafone. Ook heeft het bedrijf verschillende winkels in de provincie.

Banen
De fusie kost hoe dan ook banen. Nu zijn de twee partijen bij elkaar goed voor een kleine 8000 arbeidsplaatsen. Dat zullen er door de fusie per saldo minder worden, zeiden Ziggo-topman Baptiest Coopmans en zijn collega Rob Shuter van Vodafone dinsdag in een toelichting.

Details
Wat de precieze gevolgen voor de werkgelegenheid zijn, kunnen de bestuurders nog niet zeggen. "Er vallen banen weg, maar er komen ook weer nieuwe functies bij", aldus Coopmans. Veel details van de deal moeten nog uitgewerkt worden.

Fuseren
Vodafone en Liberty Global, het moederconcern van kabelbedrijf Ziggo, maakten dinsdag bekend dat ze willen fuseren. Vodafone Nederland en Ziggo worden gezamenlijk een geduchte concurrent van onder meer KPN. De krachtenbundeling zorgt voor een tweede speler in Nederland die zowel vaste als mobiele telecomdiensten kan aanbieden via eigen netwerken.

Naam
De naam van de nieuwe combinatie is nog niet bekend. Ook is het onduidelijke wat de fusie voor de abonnees gaat betekenen. De toezichthouders moeten de deal, die naar verwachting rond het einde van 2016 wordt afgerond, nog goedkeuren.

Cijfers
De fusiepartijen bezitten gezamenlijk onder meer ruim 5 miljoen mobiele abonnees, meer dan 4 miljoen video-klanten en zo'n 3 miljoen breedbandklanten. Ziggo was vorig jaar goed voor een kleine 2,5 miljard euro aan omzet, Vodafone Nederland voor 1,9 miljard.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groot ziekenhuiscontract voor VodafoneZiggo
Dertig banen verdwijnen bij Vodafone in Maastricht
Architectenbureaus in Maastricht bundelen krachten
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK waarschuwt artiesten voor oplichter
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen