Overslaan en naar de inhoud gaan

Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 7:08

De Veiligheidsregio Limburg Noord is een black box. Voor gemeenten is het onduidelijk en soms onzichtbaar wat daarbinnen gebeurt.

Gemeenten en gemeenteraden klagen over het gebrek aan transparantie bij de gang en wandel van de Veiligheidsregio Limburg Noord (brandweer, GGD en rampenorganisatie GHOR). Daardoor hebben de raden er geen grip op, vinden ze.

Financiën
De gemeenteraden nemen besluiten over de veiligheidsregio en wijzen één keer per jaar gemeenschapsgeld toe zonder echt te weten of de juiste keuzes gemaakt worden en de veiligheid daarmee optimaal gediend is.

Onderzoek
Om dat te veranderen gaan de gezamenlijke rekenkamercommissies in Noord- en Midden-Limburg (behalve die van Mook en Middelaar) onderzoek doen naar het functioneren en de organisatiestructuur van de veiligheidsregio.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Samenwerking boa's Noord- en Midden-Limburg loopt stuk
Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
Hoogwater Well 18 jul 2021
Veiligheidsregio onderzoekt ervaringen Limburgers watersnood
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen