Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onduidelijkheid over functioneren veiligheidsregio

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 7:08

De Veiligheidsregio Limburg Noord is een black box. Voor gemeenten is het onduidelijk en soms onzichtbaar wat daarbinnen gebeurt.

Gemeenten en gemeenteraden klagen over het gebrek aan transparantie bij de gang en wandel van de Veiligheidsregio Limburg Noord (brandweer, GGD en rampenorganisatie GHOR). Daardoor hebben de raden er geen grip op, vinden ze.

Financiën
De gemeenteraden nemen besluiten over de veiligheidsregio en wijzen één keer per jaar gemeenschapsgeld toe zonder echt te weten of de juiste keuzes gemaakt worden en de veiligheid daarmee optimaal gediend is.

Onderzoek
Om dat te veranderen gaan de gezamenlijke rekenkamercommissies in Noord- en Midden-Limburg (behalve die van Mook en Middelaar) onderzoek doen naar het functioneren en de organisatiestructuur van de veiligheidsregio.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Samenwerking boa's Noord- en Midden-Limburg loopt stuk
Snel internet in buitengebieden stuk dichterbij
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen