Overslaan en naar de inhoud gaan

Onduidelijkheid over doodsoorzaak Willem Evers 'hinderlijk'

Geplaatst opzaterdag 19 augustus 2017 - 13:57

De gemeente Valkenburg vindt het hinderlijk dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de doodsoorzaak van Willem Evers. Dat zegt waarnemend burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg.

"Ten aanzien van het onderzoek kan ik allemaal opmerkingen maken, maar dat doe ik liever binnenkamers. Het is namelijk hinderlijk dat we niet precies weten wat er tijdens het incident precies gebeurd is", vindt Schrijen.

Onduidelijkheid
Twee weken geleden kwam Willem Evers om het leven na een confrontatie met hangjongeren in zijn woonwijk Broekhem Noord. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd, maar de doodsoorzaak is nog onduidelijk.

Lees ook: Politie wil doodsoorzaak Willem Evers nog niet bekendmaken

Jongerenoverlast
Valkenburg heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis de klachten van het afgelopen half jaar uit de wijk tegen het licht gehouden. Sinds januari zijn er bij de gemeente en politie dertien meldingen over jongerenoverlast binnengekomen. Van die dertien gaat ongeveer de helft over vuurwerkoverlast in januari en februari.

"Misschien is niet alles aan ons doorgegeven maar als je naar de klachten kijkt, zijn dit geen bijzondere getallen. Toch is er wel sprake van overlast en daar moet aan gewerkt worden", zegt Schrijen tegen L1. "De buurt ervaart een groot gevoel van onveiligheid en daar moeten we iets aan doen."

Lees ook: Zoon Willem Evers: 'Ze hebben hem gewoon doodgeslagen'

Op de plek waar de 65-jarige Willem Evers om het leven kwam, zijn bloemen gelegd.
Foto: L1

Straatcoach
De gemeente investeert met spoed in een straatcoach en extra ambtenarentoezicht om het gevoel van onveiligheid in de wijk weg te nemen. De kosten daarvan bedragen 66.000 euro. "Het zijn maatregelen om het veiligheidsgevoel bij mensen te versterken. De impact van dit incident is enorm groot en we willen het veiligheidsgevoel in de wijk zo snel mogelijk terugbrengen", zegt Schrijen.

Goede analyse
Toch kan de gemeente nog steeds geen specifieke maatregelen nemen, omdat het onderzoek nog loopt. "Wat je wil, is een goede analyse van de groep jongeren en ook wat er nu precies gebeurd is. Als we dat weten, kunnen we kijken of er nog andere actie ondernomen moeten worden om de overlast tegen te gaan", zegt Schrijen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoon Willem Evers: 'Ze hebben hem gewoon doodgeslagen'
Nieuwe verdachte opgepakt in zaak Willem Evers
'Na vechtpartij overleden Willem Evers was kerngezond'
Politie wil doodsoorzaak Willem Evers nog niet bekendmaken
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen