Overslaan en naar de inhoud gaan

Onduidelijk wie app hoofdofficier lekte naar krant

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 7:15

Het onderzoek dat het Openbaar Ministerie (OM) van Limburg heeft laten verrichten naar de eigen officieren van justitie, heeft niets opgeleverd.

De Limburgse parketleiding schakelde het Bureau Integriteit Openbaar Ministerie in om onderzoek te doen naar een informatielek richting de Limburgse kranten.

WhatsApp
Het gaat om de vraag wie een interne app van hoofdofficier Roger Bos doorgespeeld heeft naar journalist Jos Emonts. In dat bericht, verstuurd via een groepsapp naar meerdere officieren van justitie, laat Bos zich achteraf uit over een interview over de Valkenburgse zedenzaak in Dagblad de Limburger.

Zo zei hij via de interne app het woord 'stevig' nooit gebruikt te hebben. Daarnaast schreef hij: "Ik vind dat we het super gedaan hebben en dat er dan opnieuw gekopt wordt of geshopt wordt in quotes is jammer."

Interview
De tekst van dat interview werd vooraf door Bos en de communicatieafdeling van het Openbaar Ministerie (OM) ingezien en goedgekeurd, maar na de publicatie distantieerde hij zich er deels van.

Een bron binnen het OM trok over dit interne bericht aan de bel bij de Limburgse kranten.

Lees ook: Integriteitsonderzoek om gelekte app hoofdofficier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Integriteitsonderzoek om gelekte app hoofdofficier
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
Roger Bos uitte harde kritiek op veroordeelde agent
Justitie verwacht geen toeloop Duitse Satudarah-leden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen