Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeksrechter van zaak Hennie van Rey gehaald

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 6:00

De wrakigskamer van de rechtbank Overijssel heeft dinsdag rechter-commissaris Van Vuure van de grote witwaszaak rondom de Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey - het zogeheten 'kipcashproces' - gehaald.

Volgens de rechtbank is Van Vuure zijn boekje te buiten gegaan doordat hij bij Van Reys financieel adviseur Marcel Tijssen in beslag genomen stukken heeft laten bestuderen door een financieel rechercheur.

Dit terwijl destijds de rechter nog moest oordelen of de inbeslagname niet in strijd was met het verschoningsrecht van Tijssen. Zodoende is hij nu gewraakt en van de zaak gehaald.

Miljoenen
Hennie van Rey wordt ervan verdacht de afgelopen jaren miljoenen euro's te hebben witgewassen. Hij liep deze zomer tegen de lamp nadat de politie op Aruba een container onderschepte van zijn bedrijf met kiprollades die waren gevuld met geld. In totaal werd 2,8 miljoen euro aangetroffen in de container.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hennie van Rey zegt sorry voor witwassen in Kipcash-zaak
Saunaclub Roermond wisselde geld in kipcash-zaak
Witwaszaak tegen Arubaanse verdachten vertraagd
Kipcash-zaak: 'Contanten in rollades was drugsgeld'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen