Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeksraad naar Luik voor onderzoek vliegtuig

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 11:15

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat zondag met een team naar Luik voor een eerste onderzoek aan de Boeing 747-400 die gisteren boven Meerssen in de problemen kwam.

"We zijn zaterdag meteen begonnen met het verzamelen van brokstukken en gaan nu ook bij het vliegtuig zelf kijken", aldus een woordvoerster van de Onderzoeksraad.

Gewond
Even na vier uur steeg het vrachtvliegtuig met bestemming New York op en kwam al snel in de problemen. Ooggetuigen zagen hoe er vlammen uit de motor kwamen. Vervolgens verloor de machine metaalstukken die in een woonwijk in Meerssen terecht kwamen. Een voetgangster raakte daarbij licht gewon en een kind verbrandde haar hand aan een heet stuk metaal dat was neergekomen. Het toestel maakte een noodlanding in Luik.

Lees ook: Vliegtuig verliest metaaldelen boven Meerssen

Strafrechtelijk onderzoek
Naast de Onderzoeksraad is ook het Team Luchtvaart van de nationale politie een onderzoek gestart. "Maar wij kunnen niet naar België omdat het mogelijk kan uitlopen op een strafrechtelijk onderzoek en dan zijn wij niet bevoegd in België te opereren. Daarom hebben we nu onze Belgische collega's gevraagd enkele eerste onderzoeksvragen voor ons te beantwoorden. Mocht daaruit blijken dat de oorzaak zou kunnen liggen in verwijtbaar handelen, dan dienen wij een rechtshulpverzoek in."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen