Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoeksraad laat Pinkpopdrama rusten

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 18:06

Er komt geen onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar het Pinkpop-drama.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. De OVV ziet voor zichzelf geen rol, schrijft de krant.

Slachtoffers
Bij dat verkeersongeluk in de vroege maandagochtend na Pinkpop kwam één persoon om het leven, en raakten drie anderen zeer zwaar gewond. De slachtoffers zaten bij een van de festivalcampings op de weg, die kort voor het ongeluk was vrijgegeven. Een witte bestelbus reed vol over de groep mensen heen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama: 'Ik heb ze niet gezien'

OVV
Over het algemeen onderzoekt de OVV geen verkeersongelukken, tenzij er sprake is van een 'gevaarlijke trend'. De Onderzoeksraad denkt niet dat het met een onderzoek vergelijkbare ongelukken in de toekomst kan voorkomen, en laat de zaak dus rusten.

Raadsvragen
De PvdA in de Landgraafse gemeenteraad heeft vrijdag nog aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek. De oppositiepartij vroeg daar een dag na het ongeval al om. Volgens fractievoorzitter Robin Reichrath is zo'n onderzoek nodig om alle feiten rond het ongeluk duidelijk te krijgen, niet alleen voor de slachtoffers en de nabestaanden maar ook voor bijvoorbeeld medewerkers van de gemeente die met vragen zitten.

Aansprakelijk
Verder wil de partij weten of de gemeente inderdaad aansprakelijk is gesteld door de nabestaanden van de slachtoffers. Volgens De Limburger kan dat gebeuren, afhankelijk van de claims bij de aansprakelijkheidsverzekering van de bestuurder van het bestelbusje.

Advocaat
"Indien het juist is dat de gemeente Landgraaf aansprakelijk is gesteld... waarom heeft het college de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd?" vraagt de PvdA verder. Ook wil de partij weten of de gemeente inderdaad een advocaat heeft ingeschakeld voor juridische ondersteuning in de zaak.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen