Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoeksraad laat Pinkpopdrama rusten

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 18:06

Er komt geen onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar het Pinkpop-drama.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. De OVV ziet voor zichzelf geen rol, schrijft de krant.

Slachtoffers
Bij dat verkeersongeluk in de vroege maandagochtend na Pinkpop kwam één persoon om het leven, en raakten drie anderen zeer zwaar gewond. De slachtoffers zaten bij een van de festivalcampings op de weg, die kort voor het ongeluk was vrijgegeven. Een witte bestelbus reed vol over de groep mensen heen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama: 'Ik heb ze niet gezien'

OVV
Over het algemeen onderzoekt de OVV geen verkeersongelukken, tenzij er sprake is van een 'gevaarlijke trend'. De Onderzoeksraad denkt niet dat het met een onderzoek vergelijkbare ongelukken in de toekomst kan voorkomen, en laat de zaak dus rusten.

Raadsvragen
De PvdA in de Landgraafse gemeenteraad heeft vrijdag nog aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek. De oppositiepartij vroeg daar een dag na het ongeval al om. Volgens fractievoorzitter Robin Reichrath is zo'n onderzoek nodig om alle feiten rond het ongeluk duidelijk te krijgen, niet alleen voor de slachtoffers en de nabestaanden maar ook voor bijvoorbeeld medewerkers van de gemeente die met vragen zitten.

Aansprakelijk
Verder wil de partij weten of de gemeente inderdaad aansprakelijk is gesteld door de nabestaanden van de slachtoffers. Volgens De Limburger kan dat gebeuren, afhankelijk van de claims bij de aansprakelijkheidsverzekering van de bestuurder van het bestelbusje.

Advocaat
"Indien het juist is dat de gemeente Landgraaf aansprakelijk is gesteld... waarom heeft het college de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd?" vraagt de PvdA verder. Ook wil de partij weten of de gemeente inderdaad een advocaat heeft ingeschakeld voor juridische ondersteuning in de zaak.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen