Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeksraad laat Pinkpopdrama rusten

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 18:06

Er komt geen onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar het Pinkpop-drama.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag. De OVV ziet voor zichzelf geen rol, schrijft de krant.

Slachtoffers
Bij dat verkeersongeluk in de vroege maandagochtend na Pinkpop kwam één persoon om het leven, en raakten drie anderen zeer zwaar gewond. De slachtoffers zaten bij een van de festivalcampings op de weg, die kort voor het ongeluk was vrijgegeven. Een witte bestelbus reed vol over de groep mensen heen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama: 'Ik heb ze niet gezien'

OVV
Over het algemeen onderzoekt de OVV geen verkeersongelukken, tenzij er sprake is van een 'gevaarlijke trend'. De Onderzoeksraad denkt niet dat het met een onderzoek vergelijkbare ongelukken in de toekomst kan voorkomen, en laat de zaak dus rusten.

Raadsvragen
De PvdA in de Landgraafse gemeenteraad heeft vrijdag nog aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek. De oppositiepartij vroeg daar een dag na het ongeval al om. Volgens fractievoorzitter Robin Reichrath is zo'n onderzoek nodig om alle feiten rond het ongeluk duidelijk te krijgen, niet alleen voor de slachtoffers en de nabestaanden maar ook voor bijvoorbeeld medewerkers van de gemeente die met vragen zitten.

Aansprakelijk
Verder wil de partij weten of de gemeente inderdaad aansprakelijk is gesteld door de nabestaanden van de slachtoffers. Volgens De Limburger kan dat gebeuren, afhankelijk van de claims bij de aansprakelijkheidsverzekering van de bestuurder van het bestelbusje.

Advocaat
"Indien het juist is dat de gemeente Landgraaf aansprakelijk is gesteld... waarom heeft het college de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd?" vraagt de PvdA verder. Ook wil de partij weten of de gemeente inderdaad een advocaat heeft ingeschakeld voor juridische ondersteuning in de zaak.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen