Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeker ontwikkelt ‘per ongeluk’ seksspeeltje

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 14:59

Seksuologe Reinhilde Melles van het Maastricht UMC+ heeft per ongeluk een sextoy ontwikkeld.

Tijdens haar onderzoek naar pijn bij vrijen bij vrouwen ontwikkelde ze de Vaginal Pressure Inducer (VPI).

Pijn bij het vrijen
De
VPI is een apparaatje dat bij een vrouw wordt ingebracht en dan langzaam zal worden opgepompt. De druk in de vagina kan dan op een rustige manier worden opgevoerd. Vrouwen die lijden aan chronische genitale pijnstoornis, hebben vaak pijn bij het vrijen waardoor geslachtsgemeenschap in sommige gevallen onmogelijk is.

Seksuele opwinding
Het apparaat is bij 41 seksueel functionerende vrouwen getest terwijl ze seksuele en niet-seksuele films keken. Hierbij is vastgesteld dat het apparaat voor seksuele opwinding kan zorgen en dat tevens opwinding een positieve invloed kan hebben bij vrouwen die veel pijn ervaren bij het vrijen.
Dit is mooi nieuws voor de vijftien procent van de vrouwen die lijden aan de chronische genitale pijnstoornis.

Handicap
In de toekomst hoopt de onderzoeker de VPI verder te ontwikkelen zodat dit in de toekomst thuis kan worden gebruikt als zelfhulp-instrument bij genitale pijn, of om de vagina op te rekken bij vrouwen die een vernauwde vagina hebben door medische aandoeningen/ ingrepen en bij transgenders. Ook voor mensen met een ernstige handicap zijn er mogelijkheden om met behulp van dit instrument meer te kunnen genieten van seksualiteit.

Bovendien zou de seksuologe het geen probleem vinden als het apparaat ook als seksspeeltje op de markt zal komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen