Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeker ontwikkelt ‘per ongeluk’ seksspeeltje

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 14:59

Seksuologe Reinhilde Melles van het Maastricht UMC+ heeft per ongeluk een sextoy ontwikkeld.

Tijdens haar onderzoek naar pijn bij vrijen bij vrouwen ontwikkelde ze de Vaginal Pressure Inducer (VPI).

Pijn bij het vrijen
De
VPI is een apparaatje dat bij een vrouw wordt ingebracht en dan langzaam zal worden opgepompt. De druk in de vagina kan dan op een rustige manier worden opgevoerd. Vrouwen die lijden aan chronische genitale pijnstoornis, hebben vaak pijn bij het vrijen waardoor geslachtsgemeenschap in sommige gevallen onmogelijk is.

Seksuele opwinding
Het apparaat is bij 41 seksueel functionerende vrouwen getest terwijl ze seksuele en niet-seksuele films keken. Hierbij is vastgesteld dat het apparaat voor seksuele opwinding kan zorgen en dat tevens opwinding een positieve invloed kan hebben bij vrouwen die veel pijn ervaren bij het vrijen.
Dit is mooi nieuws voor de vijftien procent van de vrouwen die lijden aan de chronische genitale pijnstoornis.

Handicap
In de toekomst hoopt de onderzoeker de VPI verder te ontwikkelen zodat dit in de toekomst thuis kan worden gebruikt als zelfhulp-instrument bij genitale pijn, of om de vagina op te rekken bij vrouwen die een vernauwde vagina hebben door medische aandoeningen/ ingrepen en bij transgenders. Ook voor mensen met een ernstige handicap zijn er mogelijkheden om met behulp van dit instrument meer te kunnen genieten van seksualiteit.

Bovendien zou de seksuologe het geen probleem vinden als het apparaat ook als seksspeeltje op de markt zal komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen