Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeker ontwikkelt ‘per ongeluk’ seksspeeltje

Geplaatst opmaandag 27 november 2017 - 14:59

Seksuologe Reinhilde Melles van het Maastricht UMC+ heeft per ongeluk een sextoy ontwikkeld.

Tijdens haar onderzoek naar pijn bij vrijen bij vrouwen ontwikkelde ze de Vaginal Pressure Inducer (VPI).

Pijn bij het vrijen
De
VPI is een apparaatje dat bij een vrouw wordt ingebracht en dan langzaam zal worden opgepompt. De druk in de vagina kan dan op een rustige manier worden opgevoerd. Vrouwen die lijden aan chronische genitale pijnstoornis, hebben vaak pijn bij het vrijen waardoor geslachtsgemeenschap in sommige gevallen onmogelijk is.

Seksuele opwinding
Het apparaat is bij 41 seksueel functionerende vrouwen getest terwijl ze seksuele en niet-seksuele films keken. Hierbij is vastgesteld dat het apparaat voor seksuele opwinding kan zorgen en dat tevens opwinding een positieve invloed kan hebben bij vrouwen die veel pijn ervaren bij het vrijen.
Dit is mooi nieuws voor de vijftien procent van de vrouwen die lijden aan de chronische genitale pijnstoornis.

Handicap
In de toekomst hoopt de onderzoeker de VPI verder te ontwikkelen zodat dit in de toekomst thuis kan worden gebruikt als zelfhulp-instrument bij genitale pijn, of om de vagina op te rekken bij vrouwen die een vernauwde vagina hebben door medische aandoeningen/ ingrepen en bij transgenders. Ook voor mensen met een ernstige handicap zijn er mogelijkheden om met behulp van dit instrument meer te kunnen genieten van seksualiteit.

Bovendien zou de seksuologe het geen probleem vinden als het apparaat ook als seksspeeltje op de markt zal komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen