Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek wijst uit: warme gevoelens bij Limburg

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 16:27

Sfeervol, gemoedelijk en rustgevend. Zo denken onze ooster- en zuiderburen en Nederlanders zelf over de provincie Limburg.

Dit blijkt uit een onderzoek van de provincie Limburg, naar de bekendheid en het imago van toeristisch Limburg. Aan de populariteitsmeting namen duizenden mensen uit Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen deel.

Drielandenpunt en Outlet
Nederlanders en Vlamingen noemen het Drielandenpunt in Vaals als de meest aantrekkelijke attractie van Limburg. Onder de oosterburen is het Designer Outlet in Roermond populair.

Aantrekkelijk voor vakantie
Bijna driekwart van de Nederlandse ondervraagden vindt Limburg aantrekkelijk voor een vakantie. In Noordrijn-Westfalen noemt 63 procent van de respondenten Limburg een aantrekkelijke vakantiespot. Onder Vlamingen is dat lager: 51 procent.

Versterking toerisme
De provincie gaat het onderzoek vanaf nu jaarlijks herhalen, om de populariteit van Limburg te meten. Dit vloeit voort uit het Investeringsprogramma Toerisme & Recreatie 2016-2019, dat Provinciale Staten heeft vastgesteld om de toeristische sector te versterken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen