Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek verdachte witte plek: geen miltvuur

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 14:59

De verdachte witte plek die tijdens werkzaamheden in Wanssum werd gevonden, blijkt geen miltvuur te zijn.

Dat heeft onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) uitgewezen. Er is niet bekendgemaakt wat de witte plek wel was.

Boomstronken
Bij het verwijderen van boomstronken op het terrein van het voormalige gebouw Den Schellaert ontdekte de kraanmachinist donderdag een witte vlek. Dit kon wijzen op de infectieziekte miltvuur, ook wel bekend als antrax.

Lees ook: Verdachte witte plek ontdekt: onderzoek naar miltvuur

Kraanmachinist
De werkzaamheden op het terrein werden per direct stilgelegd. De kraanmachinist moest uit voorzorg ter plaatse ontsmet worden. De NVWA nam een grondmonster om te onderzoeken of het daadwerkelijk om de besmettelijke ziekte miltvuur ging.

De werkzaamheden zijn inmiddels weer opgestart. Mochten er botten van dieren worden gevonden, dan wordt het werk opnieuw stilgelegd voor verder onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen