Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek: Sittardse Ivana al gewond voor fatale val

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 19:53

De 18-jarige Ivana Smit uit Sittard had al letsel op haar achterhoofd voordat zij vanaf de veertiende etage naar beneden viel.

Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het tweede onderzoek naar de dood van het in Maleisië omgekomen model. Dat meldt De Telegraaf.

Blauwe plekken
Ook had Smit zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van beide
bovenarmen blauwe plekken. Volgens patholoog Frank van de Goot, die de tweede autopsie uitvoerde, kan dit erop duiden dat ze tegen haar wil is vastgepakt. Dat scenario wordt momenteel nader onderzocht.

Drugs
Bovendien werden in het bloed van Ivana sporen van cocaïne gevonden. Dat heeft zij al langer voor haar dood ingenomen. Onderzoekers troffen daarnaast de drugs PMMA aan, waarvan een combinatie met cocaïne dodelijk kan zijn.

Lees ook: Video: Grote drukte bij uitvaart Ivana Smit

Swingersechtpaar
Het uit Sittard afkomstige fotomodel viel op donderdag 7 december naakt van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, en kwam veertien verdiepingen lager op een dak terecht. De vrouw was met een Amerikaans koppel meegegaan na een avond stappen. Volgens haar vader ging het om een swingersechtpaar.

Doofpot
Ivana's ouders reageren opgelucht. Zij zijn ervan overtuigd dat hun dochter om het leven is gekomen door een misdrijf dat door Maleisische autoriteiten in de doofpot werd gestopt. Met de resultaten van het tweede toxicologische onderzoek zijn ze in hun ogen een stap dichter bij de ware oorzaak van Ivana's dood.

Lees hier alle berichten over Ivana Smit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Heb je een speciale dag voor de boeg?

Staat er iets spannend te gebeuren? Of ben je gewoon jarig? Of wil je iemand anders een hart onder de riem steken?

Schakel dan de L1 ochtendshow van L1 Radio in voor 'het geluid van je dag.' Maarten en Tim zoeken de perfecte muziek bij jouw verhaal en laten je stralen op de radio!

Geef je op voor het Het geluid van je Dag!
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen