Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek: Sittardse Ivana al gewond voor fatale val

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 19:53

De 18-jarige Ivana Smit uit Sittard had al letsel op haar achterhoofd voordat zij vanaf de veertiende etage naar beneden viel.

Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het tweede onderzoek naar de dood van het in Maleisië omgekomen model. Dat meldt De Telegraaf.

Blauwe plekken
Ook had Smit zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van beide
bovenarmen blauwe plekken. Volgens patholoog Frank van de Goot, die de tweede autopsie uitvoerde, kan dit erop duiden dat ze tegen haar wil is vastgepakt. Dat scenario wordt momenteel nader onderzocht.

Drugs
Bovendien werden in het bloed van Ivana sporen van cocaïne gevonden. Dat heeft zij al langer voor haar dood ingenomen. Onderzoekers troffen daarnaast de drugs PMMA aan, waarvan een combinatie met cocaïne dodelijk kan zijn.

Lees ook: Video: Grote drukte bij uitvaart Ivana Smit

Swingersechtpaar
Het uit Sittard afkomstige fotomodel viel op donderdag 7 december naakt van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, en kwam veertien verdiepingen lager op een dak terecht. De vrouw was met een Amerikaans koppel meegegaan na een avond stappen. Volgens haar vader ging het om een swingersechtpaar.

Doofpot
Ivana's ouders reageren opgelucht. Zij zijn ervan overtuigd dat hun dochter om het leven is gekomen door een misdrijf dat door Maleisische autoriteiten in de doofpot werd gestopt. Met de resultaten van het tweede toxicologische onderzoek zijn ze in hun ogen een stap dichter bij de ware oorzaak van Ivana's dood.

Lees hier alle berichten over Ivana Smit.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen