Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek rellen derby in volle gang: vijf mannen opgepakt

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 16:58

De politie heeft zondag en maandag vijf aanhoudingen verricht naar aanleiding van de rellen bij de derby tussen MVV en Roda JC eind oktober.

Volgens de opsporingsdiensten gaat het om vijf mannen in de leeftijd van 27 tot 50 jaar uit de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Meerssen en Beekdaelen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Lees ook: Agenten en stewards gewond bij rellen derby MVV-Roda JC

Vuurwerk, gewonden en aanhoudingen
Met de supporters terug in stadion de Geusselt stond vrijdag 29 oktober een sfeervolle derby te wachten. Beide clubs hadden er zin in, maar het duel moest worden gestaakt vanwege ongeregeldheden. Zo werd er onder meer met vuurwerk gegooid en dreigden fans het veld te bestormen. Scheidsrechter Joey Kooij kon dan ook niet anders dan de spelers van het veld af te halen. Nadat alle voetballers van het veld waren, kwam de Mobiele Eenheid (ME) in actie en voerde uiteindelijk charges uit. Bij de ongeregeldheden raakten zes politiemedewerkers en twee stewards gewond. Volgens de politie werden in totaal elf relschoppers aangehouden.

Vrij
De vijf opgepakte mannen mochten na verhoor weer naar huis toe. Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Volgens de politie worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Restant derby
Het restant van de gestaakte derby werd maandagmiddag zonder publiek hervat. Voor alle zekerheid was de politie in groten getale aanwezig rondom de Geusselt. Het duel is in een gelijkspel geëindigd.

Lees ook: MVV en Roda JC delen de punten in restant derby

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen