Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek rellen derby in volle gang: vijf mannen opgepakt

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 16:58

De politie heeft zondag en maandag vijf aanhoudingen verricht naar aanleiding van de rellen bij de derby tussen MVV en Roda JC eind oktober.

Volgens de opsporingsdiensten gaat het om vijf mannen in de leeftijd van 27 tot 50 jaar uit de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Meerssen en Beekdaelen. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Lees ook: Agenten en stewards gewond bij rellen derby MVV-Roda JC

Vuurwerk, gewonden en aanhoudingen
Met de supporters terug in stadion de Geusselt stond vrijdag 29 oktober een sfeervolle derby te wachten. Beide clubs hadden er zin in, maar het duel moest worden gestaakt vanwege ongeregeldheden. Zo werd er onder meer met vuurwerk gegooid en dreigden fans het veld te bestormen. Scheidsrechter Joey Kooij kon dan ook niet anders dan de spelers van het veld af te halen. Nadat alle voetballers van het veld waren, kwam de Mobiele Eenheid (ME) in actie en voerde uiteindelijk charges uit. Bij de ongeregeldheden raakten zes politiemedewerkers en twee stewards gewond. Volgens de politie werden in totaal elf relschoppers aangehouden.

Vrij
De vijf opgepakte mannen mochten na verhoor weer naar huis toe. Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Volgens de politie worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Restant derby
Het restant van de gestaakte derby werd maandagmiddag zonder publiek hervat. Voor alle zekerheid was de politie in groten getale aanwezig rondom de Geusselt. Het duel is in een gelijkspel geëindigd.

Lees ook: MVV en Roda JC delen de punten in restant derby

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen