Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek politie: 'Goed gehandeld rondom Pinkpop-drama'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 11:41

Politieagenten hebben voorafgaand aan het Pinkpop-drama geen opvallende dingen gezien.

Dat meldt de politie na een evaluatie van de fatale aanrijding. Daarbij kwam één festivalbezoeker om het leven. Drie anderen raakten zeer ernstig gewond.

Sfeer meebewegen
'Op basis van de situatie ter plaatse, ervaringen en handelend in de sfeer die bij een festival als Pinkpop hoort, was er voor de agenten geen reden om anders te acteren dan zij hebben gedaan tijdens dit evenement', zo staat in een verklaring. Een woordvoerder zegt tegen de NOS dat drie patrouilles een groepje mensen op de weg hebben zien zitten. "Alle drie hebben ze dezelfde afweging gemaakt. Dat het geen situatie was die dermate anders was dan wat ze in andere jaren hadden gezien. Bij de sfeer van een festival hoort dat mensen door elkaar zitten en lopen. Wij proberen als politie in die sfeer mee te bewegen. "

Op de vlucht
De festivalgangers werden op de Mensheggerweg, nabij camping B, aangereden door een automobilist uit Heerlen. Hij sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar meldde zich later zelf bij de politie. Na onderzoek bleek dat er sprake was van een ongeluk.

Op de weg
De slachtoffers zaten op de weg, terwijl deze al een tijdje was vrijgegeven voor het verkeer. 'Op basis van de inzichten van nu is er voor de politie vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen', aldus de verklaring. Conform de vergunning en het verkeersbesluit van de gemeente hoefde de weg ook niet afgesloten te zijn. Wel mocht het verkeer er maar 30 kilometer per uur rijden in plaats van 80.

Het onderzoek door de politie werd gestart om te kijken hoe agenten hebben gehandeld voorafgaand aan het ongeluk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen