Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek politie: 'Goed gehandeld rondom Pinkpop-drama'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 11:41

Politieagenten hebben voorafgaand aan het Pinkpop-drama geen opvallende dingen gezien.

Dat meldt de politie na een evaluatie van de fatale aanrijding. Daarbij kwam één festivalbezoeker om het leven. Drie anderen raakten zeer ernstig gewond.

Sfeer meebewegen
'Op basis van de situatie ter plaatse, ervaringen en handelend in de sfeer die bij een festival als Pinkpop hoort, was er voor de agenten geen reden om anders te acteren dan zij hebben gedaan tijdens dit evenement', zo staat in een verklaring. Een woordvoerder zegt tegen de NOS dat drie patrouilles een groepje mensen op de weg hebben zien zitten. "Alle drie hebben ze dezelfde afweging gemaakt. Dat het geen situatie was die dermate anders was dan wat ze in andere jaren hadden gezien. Bij de sfeer van een festival hoort dat mensen door elkaar zitten en lopen. Wij proberen als politie in die sfeer mee te bewegen. "

Op de vlucht
De festivalgangers werden op de Mensheggerweg, nabij camping B, aangereden door een automobilist uit Heerlen. Hij sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar meldde zich later zelf bij de politie. Na onderzoek bleek dat er sprake was van een ongeluk.

Op de weg
De slachtoffers zaten op de weg, terwijl deze al een tijdje was vrijgegeven voor het verkeer. 'Op basis van de inzichten van nu is er voor de politie vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen', aldus de verklaring. Conform de vergunning en het verkeersbesluit van de gemeente hoefde de weg ook niet afgesloten te zijn. Wel mocht het verkeer er maar 30 kilometer per uur rijden in plaats van 80.

Het onderzoek door de politie werd gestart om te kijken hoe agenten hebben gehandeld voorafgaand aan het ongeluk.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen