Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek politie: 'Goed gehandeld rondom Pinkpop-drama'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 11:41

Politieagenten hebben voorafgaand aan het Pinkpop-drama geen opvallende dingen gezien.

Dat meldt de politie na een evaluatie van de fatale aanrijding. Daarbij kwam één festivalbezoeker om het leven. Drie anderen raakten zeer ernstig gewond.

Sfeer meebewegen
'Op basis van de situatie ter plaatse, ervaringen en handelend in de sfeer die bij een festival als Pinkpop hoort, was er voor de agenten geen reden om anders te acteren dan zij hebben gedaan tijdens dit evenement', zo staat in een verklaring. Een woordvoerder zegt tegen de NOS dat drie patrouilles een groepje mensen op de weg hebben zien zitten. "Alle drie hebben ze dezelfde afweging gemaakt. Dat het geen situatie was die dermate anders was dan wat ze in andere jaren hadden gezien. Bij de sfeer van een festival hoort dat mensen door elkaar zitten en lopen. Wij proberen als politie in die sfeer mee te bewegen. "

Op de vlucht
De festivalgangers werden op de Mensheggerweg, nabij camping B, aangereden door een automobilist uit Heerlen. Hij sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar meldde zich later zelf bij de politie. Na onderzoek bleek dat er sprake was van een ongeluk.

Op de weg
De slachtoffers zaten op de weg, terwijl deze al een tijdje was vrijgegeven voor het verkeer. 'Op basis van de inzichten van nu is er voor de politie vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen', aldus de verklaring. Conform de vergunning en het verkeersbesluit van de gemeente hoefde de weg ook niet afgesloten te zijn. Wel mocht het verkeer er maar 30 kilometer per uur rijden in plaats van 80.

Het onderzoek door de politie werd gestart om te kijken hoe agenten hebben gehandeld voorafgaand aan het ongeluk.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen