Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek Pinkpopdrama: 'Slager keurt zijn eigen vlees'

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 6:09

Volgens de PvdA in Landgraaf moet er een extern onderzoek komen naar het Pinkpopdrama.

Dat zegt fractievoorzitter Cynthia Veerman nadat de resultaten van de evaluatie rondom het Pinkpopdrama bekend zijn geworden.

'Geen fouten'
De gemeente Landgraaf liet dinsdag weten dat er geen fouten zijn gemaakt in het verkeersplan rond het Pinkpopterrein. Ook in de naleving ervan heeft de gemeente geen steken laten vallen, was de conclusie.

Lees meer: Evaluatie: geen steken laten vallen bij Pinkpopdrama

Gemeente controleert gemeente
Volgens Veerman heeft het veel weg van de slager die zijn eigen vlees keurt. "Het is de gemeente die het verkeersplan maakt en het is ook de gemeente die het nu keurt. Ook al heeft het Openbaar Ministerie gezegd dat de gemeente geen verdachte is in de zaak, willen we toch een extern onderzoek. Het onderzoek van het OM is immers nog niet helemaal afgerond."

Bijval
De gemeente heeft gezegd mee te willen werken aan een extern onderzoek als de meerderheid van de raad dat wenst. Veerman: "We moeten nu gaan kijken of meerdere fracties het huidige onderzoek niet voldoende vinden."

Advocaat slachtoffers
Nino Pennino, advocaat van de nabestaanden en de slachtoffers, zegt blij te zijn met de toezegging van de gemeente om mee te willen werken aan een extern onderzoek. "Of dat er moet komen, weet ik nog niet. Ik wil eerst het onderzoek van de gemeente goed lezen. Ik blijf nog steeds met vragen zitten. Ik wil bijvoorbeeld weten hoe het zit met de verkeersregelaars die naar eigen zeggen eerder naar huis zijn gestuurd dan gepland."

Mogelijk extern onderzoek
Mocht er een extern onderzoek komen, dan moeten volgens Pennino getuigen gehoord worden om de feiten vast te stellen. "Je moet dan denken aan verkeersregelaars, agenten en de slachtoffers. Op die manier kun je een reconstructie maken. De getuigenverklaringen moeten dan tegenover de protocollen gelegd worden. Deze mensen moeten onder ede een verklaring afleggen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen