Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek Pinkpopdrama: 'Slager keurt zijn eigen vlees'

Geplaatst opwoensdag 31 oktober 2018 - 6:09

Volgens de PvdA in Landgraaf moet er een extern onderzoek komen naar het Pinkpopdrama.

Dat zegt fractievoorzitter Cynthia Veerman nadat de resultaten van de evaluatie rondom het Pinkpopdrama bekend zijn geworden.

'Geen fouten'
De gemeente Landgraaf liet dinsdag weten dat er geen fouten zijn gemaakt in het verkeersplan rond het Pinkpopterrein. Ook in de naleving ervan heeft de gemeente geen steken laten vallen, was de conclusie.

Lees meer: Evaluatie: geen steken laten vallen bij Pinkpopdrama

Gemeente controleert gemeente
Volgens Veerman heeft het veel weg van de slager die zijn eigen vlees keurt. "Het is de gemeente die het verkeersplan maakt en het is ook de gemeente die het nu keurt. Ook al heeft het Openbaar Ministerie gezegd dat de gemeente geen verdachte is in de zaak, willen we toch een extern onderzoek. Het onderzoek van het OM is immers nog niet helemaal afgerond."

Bijval
De gemeente heeft gezegd mee te willen werken aan een extern onderzoek als de meerderheid van de raad dat wenst. Veerman: "We moeten nu gaan kijken of meerdere fracties het huidige onderzoek niet voldoende vinden."

Advocaat slachtoffers
Nino Pennino, advocaat van de nabestaanden en de slachtoffers, zegt blij te zijn met de toezegging van de gemeente om mee te willen werken aan een extern onderzoek. "Of dat er moet komen, weet ik nog niet. Ik wil eerst het onderzoek van de gemeente goed lezen. Ik blijf nog steeds met vragen zitten. Ik wil bijvoorbeeld weten hoe het zit met de verkeersregelaars die naar eigen zeggen eerder naar huis zijn gestuurd dan gepland."

Mogelijk extern onderzoek
Mocht er een extern onderzoek komen, dan moeten volgens Pennino getuigen gehoord worden om de feiten vast te stellen. "Je moet dan denken aan verkeersregelaars, agenten en de slachtoffers. Op die manier kun je een reconstructie maken. De getuigenverklaringen moeten dan tegenover de protocollen gelegd worden. Deze mensen moeten onder ede een verklaring afleggen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen