Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek op Chemelot-terrein vanwege incidenten

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 6:43

Een extern onderzoeksbureau gaat begin volgend jaar een onderzoek uitvoeren op het hele Chemelot-terrein in Geleen. Dit om vast te stellen of er een samenhang is tussen de reeks incidenten op het industrieterrein.

Dat hebben Dieter Hollmann, directeur van Sabic Limburg, en Math Peeters, director logistics & site affairs bij Sabic, woensdagavond toegezegd tijdens een speciale bijeenkomst voor omwonenden.

Geen samenhang
Tijdens deze bijeenkomst heeft Sabic tekst en uitleg gegeven over de eigen reeks incidenten die sinds mei plaats hebben gevonden op het Chemelot-terrein in Geleen. "Uit ons eigen onderzoek bij Sabic is gebleken dat er geen samenhang is tussen de incidenten", zegt Hollmann. "Maar we willen dat dit ook door een extern onderzoeksbureau wordt vastgesteld. Daarbij hebben we besloten dat dit onderzoek op het gehele Chemelot-terrein wordt uitgevoerd."

Veel incidenten
Sabic moest vele uren flink fakkelen na storingen aan onder meer oliepompen, er was uitstoot van roet na het openen van een veiligheidsklep en omwonenden ondervonden de gevolgen van zogeheten decomps, storingen waarbij de inhoud van een reactor de lucht in wordt geblazen omdat anders de druk of temperatuur te hoog oploopt.

Naftatank
Daarnaast kwam het drijvende dak van een enorme naftatank pal langs de spoorlijn Sittard-Maastricht scheef te liggen, waardoor wekenlang de penetrante geur van nafta over delen van Geleen en Beek werd verspreid. Later werd door kortsluiting nog een groot aantal kantoorunits van Sabic in de as gelegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stankoverlast Chemelot: 'Dit lijkt me niet zo gezond'
Provincie: stank Chemelot niet gevaarlijk voor gezondheid
Legen naftatank Chemelot gaat langzamer dan verwacht
Hoelang duurt het voor de naftatank op Chemelot leeg is?
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen