Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek op Chemelot-terrein vanwege incidenten

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 6:43

Een extern onderzoeksbureau gaat begin volgend jaar een onderzoek uitvoeren op het hele Chemelot-terrein in Geleen. Dit om vast te stellen of er een samenhang is tussen de reeks incidenten op het industrieterrein.

Dat hebben Dieter Hollmann, directeur van Sabic Limburg, en Math Peeters, director logistics & site affairs bij Sabic, woensdagavond toegezegd tijdens een speciale bijeenkomst voor omwonenden.

Geen samenhang
Tijdens deze bijeenkomst heeft Sabic tekst en uitleg gegeven over de eigen reeks incidenten die sinds mei plaats hebben gevonden op het Chemelot-terrein in Geleen. "Uit ons eigen onderzoek bij Sabic is gebleken dat er geen samenhang is tussen de incidenten", zegt Hollmann. "Maar we willen dat dit ook door een extern onderzoeksbureau wordt vastgesteld. Daarbij hebben we besloten dat dit onderzoek op het gehele Chemelot-terrein wordt uitgevoerd."

Veel incidenten
Sabic moest vele uren flink fakkelen na storingen aan onder meer oliepompen, er was uitstoot van roet na het openen van een veiligheidsklep en omwonenden ondervonden de gevolgen van zogeheten decomps, storingen waarbij de inhoud van een reactor de lucht in wordt geblazen omdat anders de druk of temperatuur te hoog oploopt.

Naftatank
Daarnaast kwam het drijvende dak van een enorme naftatank pal langs de spoorlijn Sittard-Maastricht scheef te liggen, waardoor wekenlang de penetrante geur van nafta over delen van Geleen en Beek werd verspreid. Later werd door kortsluiting nog een groot aantal kantoorunits van Sabic in de as gelegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stankoverlast Chemelot: 'Dit lijkt me niet zo gezond'
Provincie: stank Chemelot niet gevaarlijk voor gezondheid
Legen naftatank Chemelot gaat langzamer dan verwacht
Hoelang duurt het voor de naftatank op Chemelot leeg is?
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen