Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar winkelleegstand in hartje Maastricht

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 6:41

De winkelleegstand in hartje Maastricht is flink toegenomen. Reden voor de Rekenkamer Maastricht om een analyse te maken van de situatie.

Sinds 2006 is de leegstand opgelopen van vijf naar dik negen procent in 2014. Dat is er na de faillissementen van Vroom & Dreesmann (V&D) en Macintosh niet beter op geworden.

Leegstand
De Rekenkamer Maastricht wil weten of de gemeente genoeg doet om leegstand in het centrum te voorkomen en te bestrijden. Ze realiseert zich dat het thema moeilijk valt los te zien van het totaalpakket dat Maastricht wil bieden. Van populaire winkelstad in relatie tot steden in de onmiddellijke omgeving tot functies die een provinciehoofdstad ook vervult op het vlak van wonen in het centrum, horeca- en cultuuraanbod, evenementen, bereikbaarheid, internationale studentenstad en toeristentrekker.

Verkenning
Het onderzoek naar winkelleegstand vloeit voort uit een verkenning van de Rekenkamer Maastricht van het economisch beleid van het stadsbestuur van begin dit jaar. Na overleg met de gemeenteraad is besloten om nu verder in te zoomen op de positie van Maastricht als winkelstad en speciaal op de vraag hoe de stad omgaat met de landelijke trend van oplopende leegstand doordat consumenten steeds meer aankopen in internetwinkels te doen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Samenwerking tegen winkelleegstand hard nodig'
Leegstand blijft groot probleem in Limburgse winkelstraten
Leegstand blijft probleem in binnensteden: hoogst in Venlo
Winkeliers over leegstand: Limburg steekt kop in zand
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen