Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 13:52

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat onderzoek doen naar uitlatingen van een homeopathisch arts uit Maasbree.

"We gaan eerst het gesprek met hem aan en gaan de zaak uitgebreid onderzoeken", laat een woordvoerder weten. In het uiterste geval kan er een tuchtzaak volgen.

Faken
Piet van Herten, zoals de arts heet, nam zondag deel aan een anti-coronademonstratie in Amsterdam. Tijdens een tv-interview met een regionale zender zei hij onder meer dat er nu geen corona meer in ons land is en dat er niemand met Covid-19 op de IC-afdelingen ligt. "Och man, laat je niets wijsmaken. Er ligt niemand op de IC. De artsen faken alles. Voor iedere patiënt krijgen ze 20.000 euro. Maar zoiets wordt toch niet uitgezonden", zei hij.

Video: NH Nieuws

Inspectie
De inspectie gaat dus nu onderzoek doen naar zijn uitlatingen. De beroepsgroep van homeopaten ziet geen mogelijkheden om in te grijpen omdat het hier zou gaan om de vrijheid van meningsuiting. De 75-jarige arts heeft nog steeds een praktijk in Maasbree. Daar zou hij ook op grote schaal gezondheidsverklaringen afgeven aan mensen die geen mondkapje willen of kunnen dragen. Hij zou er al duizenden hebben uitgegeven, zo zei hij tegen de regionale omroep.

Expertise
De homeopaat wilde maandag niet reageren. De arts is nog steeds BIG-geregistreerd. Dat wil zeggen dat hij bepaalde kennis en kwaliteit moet hebben om zijn vak te mogen uitoefenen. In het ergste geval kan hem zijn BIG-registratie worden ontnomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen