Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 13:52

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat onderzoek doen naar uitlatingen van een homeopathisch arts uit Maasbree.

"We gaan eerst het gesprek met hem aan en gaan de zaak uitgebreid onderzoeken", laat een woordvoerder weten. In het uiterste geval kan er een tuchtzaak volgen.

Faken
Piet van Herten, zoals de arts heet, nam zondag deel aan een anti-coronademonstratie in Amsterdam. Tijdens een tv-interview met een regionale zender zei hij onder meer dat er nu geen corona meer in ons land is en dat er niemand met Covid-19 op de IC-afdelingen ligt. "Och man, laat je niets wijsmaken. Er ligt niemand op de IC. De artsen faken alles. Voor iedere patiënt krijgen ze 20.000 euro. Maar zoiets wordt toch niet uitgezonden", zei hij.

Video: NH Nieuws

Inspectie
De inspectie gaat dus nu onderzoek doen naar zijn uitlatingen. De beroepsgroep van homeopaten ziet geen mogelijkheden om in te grijpen omdat het hier zou gaan om de vrijheid van meningsuiting. De 75-jarige arts heeft nog steeds een praktijk in Maasbree. Daar zou hij ook op grote schaal gezondheidsverklaringen afgeven aan mensen die geen mondkapje willen of kunnen dragen. Hij zou er al duizenden hebben uitgegeven, zo zei hij tegen de regionale omroep.

Expertise
De homeopaat wilde maandag niet reageren. De arts is nog steeds BIG-geregistreerd. Dat wil zeggen dat hij bepaalde kennis en kwaliteit moet hebben om zijn vak te mogen uitoefenen. In het ergste geval kan hem zijn BIG-registratie worden ontnomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen