Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar toekomst accommodaties Landgraaf

Geplaatst opzaterdag 10 januari 2015 - 8:13

Landgraaf gaat de komende tijd onderzoeken hoe de 46 accommodaties in die gemeente het beste geschikt gemaakt kunnen worden voor de toekomst.

Net als de andere gemeenten in Parkstad krijgt Landgraaf de komende 25 jaar te maken met een drastische daling van het aantal inwoners. Dat blijkt uit demografische gegevens.

Grijzer
Naar verwachting loopt het bevolkingscijfer terug van 37.573 in 2014 naar 29.756 in 2040. Bovendien is de bevolking dan meer vergrijsd als nu en is het potentieel aan werkenden in Landgraaf met 40 procent gedaald. Dat heeft grote gevolgen voor het gebruik van scholen, sportvelden en -hallen, gemeenschaps- en cultuurhuizen, speeltuinen en andere voorzieningen.

Verdwijnen
Landgraaf brengt in kaart welke van de 46 accommodaties gehandhaafd blijven, waar geïnvesteerd moet worden (bijvoorbeeld wegens achterstallig onderhoud), waar samenwerking mogelijk is en welke voorzieningen wellicht de komende tijd moeten gaan verdwijnen. Ook moet duidelijk worden of, en zo ja welke rol de gemeente daarbij moet hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkstad wil verder als proeftuin
inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Meer mensen vestigen zich in Heerlen dan dat er weggaan
'Vertrek hoogopgeleiden nauwelijks te stoppen'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen