Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar toekomst accommodaties Landgraaf

Geplaatst opzaterdag 10 januari 2015 - 8:13

Landgraaf gaat de komende tijd onderzoeken hoe de 46 accommodaties in die gemeente het beste geschikt gemaakt kunnen worden voor de toekomst.

Net als de andere gemeenten in Parkstad krijgt Landgraaf de komende 25 jaar te maken met een drastische daling van het aantal inwoners. Dat blijkt uit demografische gegevens.

Grijzer
Naar verwachting loopt het bevolkingscijfer terug van 37.573 in 2014 naar 29.756 in 2040. Bovendien is de bevolking dan meer vergrijsd als nu en is het potentieel aan werkenden in Landgraaf met 40 procent gedaald. Dat heeft grote gevolgen voor het gebruik van scholen, sportvelden en -hallen, gemeenschaps- en cultuurhuizen, speeltuinen en andere voorzieningen.

Verdwijnen
Landgraaf brengt in kaart welke van de 46 accommodaties gehandhaafd blijven, waar geïnvesteerd moet worden (bijvoorbeeld wegens achterstallig onderhoud), waar samenwerking mogelijk is en welke voorzieningen wellicht de komende tijd moeten gaan verdwijnen. Ook moet duidelijk worden of, en zo ja welke rol de gemeente daarbij moet hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkstad wil verder als proeftuin
inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Meer mensen vestigen zich in Heerlen dan dat er weggaan
'Vertrek hoogopgeleiden nauwelijks te stoppen'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen