Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar toekomst accommodaties Landgraaf

Geplaatst opzaterdag 10 januari 2015 - 8:13

Landgraaf gaat de komende tijd onderzoeken hoe de 46 accommodaties in die gemeente het beste geschikt gemaakt kunnen worden voor de toekomst.

Net als de andere gemeenten in Parkstad krijgt Landgraaf de komende 25 jaar te maken met een drastische daling van het aantal inwoners. Dat blijkt uit demografische gegevens.

Grijzer
Naar verwachting loopt het bevolkingscijfer terug van 37.573 in 2014 naar 29.756 in 2040. Bovendien is de bevolking dan meer vergrijsd als nu en is het potentieel aan werkenden in Landgraaf met 40 procent gedaald. Dat heeft grote gevolgen voor het gebruik van scholen, sportvelden en -hallen, gemeenschaps- en cultuurhuizen, speeltuinen en andere voorzieningen.

Verdwijnen
Landgraaf brengt in kaart welke van de 46 accommodaties gehandhaafd blijven, waar geïnvesteerd moet worden (bijvoorbeeld wegens achterstallig onderhoud), waar samenwerking mogelijk is en welke voorzieningen wellicht de komende tijd moeten gaan verdwijnen. Ook moet duidelijk worden of, en zo ja welke rol de gemeente daarbij moet hebben.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkstad wil verder als proeftuin
inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Meer mensen vestigen zich in Heerlen dan dat er weggaan
'Vertrek hoogopgeleiden nauwelijks te stoppen'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen