Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar tipgever over Toon van H. gaat door

Geplaatst opwoensdag 25 januari 2017 - 6:00

Het onderzoek naar de tipgever en diens beweegredenen in de zaak van de vermeende liquidatiepogingen van Toon van H. is nog in volle gang.

Dat heeft voorlichter Henri van Pinxteren van de politie Oost-Brabant dinsdagavond bevestigd.

Onderzoek klaar
Het korps heeft Echtenaar Toon van H. (62) deze week verteld dat politie en justitie het onderzoek naar de beschuldigingen dat hij twee liquidatie-opdrachten heeft uitgezet, is afgerond. Er is niets gevonden dat erop duidt dat Van H. het gemunt zou hebben op de levens van officier van justitie Paul van Hilten en een politieman uit Eindhoven.

Lees ook: Geen bewijs voor liquidatieplannen Toon van H.

Geen rust
De rechercheur die Van H. het goede nieuws persoonlijk kwam vertellen, heeft hem ook laten weten dat het onderzoek naar de tipgever die de inlichtingendiensten ten onrechte op hem af heeft gestuurd, nog loopt. Van H. zegt in een reactie dat hij niet zal rusten voordat deze zaak is opgehelderd. "Mij is twee keer grote financiële en emotionele schade toegebracht."

Van H's advocaat Ludo Hameleers zegt alle rechtsmiddelen te gaan aanwenden om bloot te leggen wie de valse aantijgingen twee keer met opzet heeft verspreid.

Smaad en laster
De politie pakte Toon van H. ook in 2003 op omdat hij opdracht zou hebben gegeven om een magistraat en een politieman te laten liquideren. Ook die zaak liep op niets uit. Van H. heeft in december aangifte gedaan van smaad en laster.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doelwitten uit 2003 opnieuw bij Toon van H. in vizier
Advocaat Toon van H. ontkent liquidatieplannen cliënt
Toon van H. wil vervolging politie-informant
Geen bewijs liquidatieplannen Toon van H.
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen