Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek naar stijging mijnwater van start

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 6:00

In Voerendaal wordt donderdag het eerste meetpunt geplaatst dat de stijging van het mijnwater gaat meten.

Ook wordt gekeken naar de invloed van die stijging op het grondwater. In totaal worden zeven van dit soort observatiepunten geplaatst verdeeld over verschillende plekken in Zuid-Limburg.

Vervuiling
Deskundigen waarschuwen al enige tijd voor vervuiling van het grondwater door het opkomende mijnwater. Ook veroorzaakt de stijging van het water een verhoging van de bodem.

De boringen gaan tot in het carboon. Dat is de geologische laag waarin steenkool is gevonden. De diepste boorput wordt 405 meter diep en wordt aangelegd in Stein.

Lees ook: Onderzoek: geen gevaar door stijgend mijnwater

Vervolgonderzoek
Eerder werd door een ingenieursbureau uit Aken al onderzoek gedaan naar eventueel gevaar door stijgend mijnwater. Toen werd geconcludeerd dat er geen grote veiligheidsrisico's waren, maar dat vervolgonderzoek wel nodig was.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen