Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar Spaans transportbedrijf na grote drugsvangst

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 6:00

Justitie in Nederland neemt een Spaans transportbedrijf onder de loep vanwege een grote drugsvangst in Geleen. Op 4 juni werd er in de Geleense Kampstraat een lading van 125 kilo hennep onderschept.

De lading was afkomstig uit Spanje en wordt gelinkt aan Gruas y Desguaces Da Costa. Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Geleen was eindstation van groot drugstransport uit Spanje

Ons kent ons
Justitie wil weten wat de rol van de Spaanse zaakvoerders was in het drugstransport. Het bedrijf ligt in Castellón de la Plana, in de regio Valencia. Opvallend detail: zeker twee van de mensen die de zaak runnen, komen uit Roemenië. De drie mannen die in Geleen werden gearresteerd komen uit datzelfde land.

Het drietal kwam met twee trucks vanuit Spanje naar Nederland. In één van die trucks vond de politie de kilo's hennep, vacuüm verpakt.

Wisselende verhalen
De drie verdachten hebben tot dusver wisselend verklaard over hun betrokkenheid. Zo is nog onduidelijk of de mannen allemaal bij Gruas y Desguaces Da Costa werken. Advocaten Justin Luiten en Raimon Maessen willen niet ingaan op vragen over de kwestie. Hun cliënten zitten in ieder geval in voorarrest tot de eerste openbare zitting in deze zaak. Die vindt plaats op 16 september.

Geen antwoorden
Op dit moment wil ook justitie niet inhoudelijk reageren en dus ook geen vragen beantwoorden over de ontwikkelingen in Spanje. Een woordvoerster kan enkel bevestigen dat het gearresteerde trio verdacht wordt van het invoeren van hennep in Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen