Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar Spaans transportbedrijf na grote drugsvangst

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 6:00

Justitie in Nederland neemt een Spaans transportbedrijf onder de loep vanwege een grote drugsvangst in Geleen. Op 4 juni werd er in de Geleense Kampstraat een lading van 125 kilo hennep onderschept.

De lading was afkomstig uit Spanje en wordt gelinkt aan Gruas y Desguaces Da Costa. Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Geleen was eindstation van groot drugstransport uit Spanje

Ons kent ons
Justitie wil weten wat de rol van de Spaanse zaakvoerders was in het drugstransport. Het bedrijf ligt in Castellón de la Plana, in de regio Valencia. Opvallend detail: zeker twee van de mensen die de zaak runnen, komen uit Roemenië. De drie mannen die in Geleen werden gearresteerd komen uit datzelfde land.

Het drietal kwam met twee trucks vanuit Spanje naar Nederland. In één van die trucks vond de politie de kilo's hennep, vacuüm verpakt.

Wisselende verhalen
De drie verdachten hebben tot dusver wisselend verklaard over hun betrokkenheid. Zo is nog onduidelijk of de mannen allemaal bij Gruas y Desguaces Da Costa werken. Advocaten Justin Luiten en Raimon Maessen willen niet ingaan op vragen over de kwestie. Hun cliënten zitten in ieder geval in voorarrest tot de eerste openbare zitting in deze zaak. Die vindt plaats op 16 september.

Geen antwoorden
Op dit moment wil ook justitie niet inhoudelijk reageren en dus ook geen vragen beantwoorden over de ontwikkelingen in Spanje. Een woordvoerster kan enkel bevestigen dat het gearresteerde trio verdacht wordt van het invoeren van hennep in Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen