Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Onderzoek naar rol van dierenarts bij zieke koe in Stein

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 6:55

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en de politie onderzoeken in hoeverre een dierenarts verwijtbaar heeft gehandeld toen hij een Steinse boer adviseerde een zieke koe nog drie weken in de wei te laten liggen.

De koe was al langer ziek, reageerde onvoldoende op medicatie en lag al die tijd in haar eigen mest.

Elektrische veeprikker
Door het beest nog een week of drie te laten liggen zou de penicilline uit haar lichaam kunnen verdwijnen en zou ze nog gewoon geslacht kunnen worden, luidde het advies van een Belgische veearts. Om doorligplekken te voorkomen moest de boer de koe wel enkele keren verplaatsen. Hij gebruikte daarbij een elektrische veeprikker.

Lees ook: Koe na weken in eigen mest uit lijden verlost

Poolshoogte
De Dierenpolitie nam dit weekeinde poolshoogte, schrok van de situatie en liet het beest op advies inslapen. Volgens een woordvoerder van de politie is het in ieder geval 'heel lastig om iets te ondernemen in de richting van de boer'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weggerotte poot verwaarloosd hondje geamputeerd
Verwaarloosde hond ontdekt in verlaten woning
Dierenartsenpraktijk in Citaverde College Horst
Uitbraak besmettelijk griepvirus bij paarden
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen