Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar provincieklussen oud-politici vertraagd

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 17:43

Het onderzoek van de Zuidelijke Rekenkamer naar het inhuren van oud-politici door de provincie Limburg heeft vertraging opgelopen.

Directeur Ard Schilder van de Rekenkamer denkt dat het rapport eind februari of begin maart klaar is. Eerder was de verwachting dat het deze maand zou worden gepresenteerd.

Gevoelig
“Het heeft wat langer geduurd dan we hadden gedacht en gehoopt voordat we over de benodigde informatie konden beschikken”, aldus Schilder. Volgens hem had het ermee te maken dat het deels om gevoelige en persoonlijke informatie gaat. Daarbij was de vraag wat wel of niet verstrekt kon worden. De informatie moet worden aangeleverd door het provinciebestuur en de ambtelijke organisatie.

Lees ook: Rekenkamer geeft voorrang aan onderzoek klussende politici

Aan de bel
Toch trok de Zuidelijke Rekenkamer ruim twee maanden geleden aan de bel bij de zogeheten Controlecommissie van het Limburgs Parlement. Die werd gevraagd om te bevorderen dat de gevraagde informatie sneller werd aangeleverd. Schilder stelt dat dat heeft gewerkt. “Ik heb niet het gevoel dat we bewust zijn tegengewerkt”, aldus de directeur van de Rekenkamer.

Wederhoor
Hij zegt dat deze maand nog feitenonderzoek nodig is en dat dossiers moeten worden bestudeerd. Ook wordt nog met een aantal mensen gesproken. Daarna vindt er zoals gebruikelijk nog ambtelijk en bestuurlijk hoor- en wederhoor plaats.

Zorgvuldigheid
“Daarom gaat het niet lukken om het eindrapport deze maand al te presenteren. We weten dat iedereen er op zit te wachten maar voor ons staat zorgvuldigheid voorop”, zo zegt Ard Schilder.

Lees ook: Minister wil opheldering over inhuren (ex-)politici

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen