Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar platwalsen 57 jaar oude dassenburcht

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 18:52

Opsporingsambtenaren van de Groene Brigade zijn een onderzoek gestart naar de vernieling van de bekende dassenburcht aan de zuidrand in Maastricht.

Bij graafwerkzaamheden zag een machinist dinsdag de begroeide dassenburcht over het hoofd. Daardoor werd de burcht, die al sinds 1960 wordt bewoond, platgewalst.

Lees ook: Graafmachine vernielt 57 jaar oude dassenburcht

Onderzoek
Volgens De Limburger wordt er zowel strafrechtelijk als bestuursrechtelijk onderzoek gedaan door de Groene Brigade van de provincie Limburg, die toezicht houden in het buitengebied. Stichting Das & Boom vreest dat de dieren het niet hebben overleefd. Zij hebben daarom een handhavingsverzoek ingediend.

Werkzaamheden
Het incident gebeurde bij onderhoud in opdracht van het waterschap. De werkzaamheden zijn stilgelegd en de burcht wordt de komende dagen nauwlettend in de gaten gehouden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graafmachine vernielt 57 jaar oude dassenburcht
Strafrechtelijk onderzoek naar vernieling dassenburcht
Duivenhouder betrapt met vangkooien en konijnenstrik
Dassenburcht volgestort met gier
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen