Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar oorzaak verwoestende stalbrand Heythuysen

Geplaatst opvrijdag 17 april 2020 - 12:22

De brandweer en de verzekeringsmaatschappij zijn vrijdag druk bezig met onderzoek naar de oorzaak van de brand die donderdag drie leegstaande kippenstallen in Heythuysen verwoestte.

De brand werd rond 16:30 uur ontdekt in het pluimveebedrijf aan de Hollander in Heythuysen.

Geen kippen
Normaal gesproken lopen er in de stallen zo'n miljoen kippen rond. Maar vanwege renovatiewerkzaamheden waren de gebouwen leeg op het moment dat de vlammen om zich heen grepen.

Lees ook: Grote brand verwoest drie kippenstallen

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning, maar de drie grote stallen zijn door het vuur verwoest.

Rookwolken
De grote rookwolken waren in de hele omgeving zichtbaar. In de omgeving van Kessel, Neer, Heibloem en Roggen vielen stukjes uit de lucht die in de rook zaten. De schuim-, rubber-, roetdeeltjes en stukjes zonnepaneel konden gewoon opgeruimd worden. Er bleek geen asbest bij te zitten.

Nablussen
De brand was rond 20:15 uur onder controle. Het nablussen heeft nog de hele nacht geduurd. Onderzoekers konden de stallen vrijdagochtend pas betreden toen alle smeulende resten gedoofd waren en er geen instortingsgevaar meer was.

brand kippenstal Heythuysen - 17 apr 2020
Foto: Frank Moonen/L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen