Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Onderzoek naar ongelukken op A73'

Geplaatst opzondag 18 januari 2015 - 16:27

Het kabinet moet onderzoek doen naar de ongelukken op de A73.

Dat wil CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Susteren naar aanleiding van het ongeval met de tankwagen met zoutzuur afgelopen week.

Ongelukken
Volgens Van Helvert gebeuren er vaker ongelukken op de A73 dan op andere snelwegen. Hij wil weten van de regering of dat klopt en of daar maatregelen tegen genomen kunnen worden.

Zoutzuur
Bij het ongeluk met de tankwagen afgelopen woensdag, ter hoogte van Linne, was de snelweg de halve dag dicht vanwege het ongeluk met zoutzuur. Het luchtalarm ging af in een wijk vlakbij de snelweg. Eén persoon werd licht gewond naar het ziekenhuis gebracht en ruim tachtig chauffeurs werden uit hun auto's geëvacueerd.

Lees ook:
Tankauto lekt zoutzuur op A73 na botsing

Zoutzuurlek tankwagen A73 gedicht

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: beelden van nasleep ongeval A73
Openbaar vervoer plat door ongeval met zoutzuurwagen
Foto's van ongeluk met zoutzuur-tankwagen
Asfalt A73 niet weggevreten door zoutzuur
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen