Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot

Geplaatst opdinsdag 11 april 2017 - 6:30

SP-gedeputeerde Daan Prevoo bekijkt de mogelijkheid van de vestiging van een windmolenpark op industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Hij zegt daarover in gesprek te zijn met Chemelot om te peilen of ze daar interesse in hebben.

Duurzaam
Volgens het Prevoo zou zo'n park prima passen bij de verduurzaming van het terrein. Het zou zorgen voor de energiebesparing die Chemelot nastreeft. Maar ook inwoners van het nabijgelegen Urmond en van de wijk Lindenheuvel zouden van de investering kunnen profiteren, aldus Prevoo.

Warmte
Vorige week werd al bekend dat fabrieken op het Chemelotterrein vanaf 2019 minstens 5.000 woningen in de omgeving van warmte willen voorzien. Het gaat om energie die overblijft.

Windmolens
Gedeputeerde Prevoo is ook enthousiast over de plannen voor windmolens in Holtum, op Greenport Venlo en in Parkstad. Alleen het plan van de gemeente Nuth voor één of twee windmolens op bedrijventerrein De Horsel ziet hij niet zitten. Hij vindt die te dicht bij het beschermde Nationaal Landschap Zuid-Limburg liggen.

Lees ook: Handtekeningen voor 16 windmolens Midden-Limburg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD-Tweede Kamerlid Bosman onder de indruk van Chemelot
'Limburgse molens in Duitsland'
Doelstelling duurzame energie Sittard-Geleen onder druk
Sittard-Geleen wil verduurzamen door energie te besparen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen