Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot

Geplaatst opdinsdag 11 april 2017 - 6:30

SP-gedeputeerde Daan Prevoo bekijkt de mogelijkheid van de vestiging van een windmolenpark op industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Hij zegt daarover in gesprek te zijn met Chemelot om te peilen of ze daar interesse in hebben.

Duurzaam
Volgens het Prevoo zou zo'n park prima passen bij de verduurzaming van het terrein. Het zou zorgen voor de energiebesparing die Chemelot nastreeft. Maar ook inwoners van het nabijgelegen Urmond en van de wijk Lindenheuvel zouden van de investering kunnen profiteren, aldus Prevoo.

Warmte
Vorige week werd al bekend dat fabrieken op het Chemelotterrein vanaf 2019 minstens 5.000 woningen in de omgeving van warmte willen voorzien. Het gaat om energie die overblijft.

Windmolens
Gedeputeerde Prevoo is ook enthousiast over de plannen voor windmolens in Holtum, op Greenport Venlo en in Parkstad. Alleen het plan van de gemeente Nuth voor één of twee windmolens op bedrijventerrein De Horsel ziet hij niet zitten. Hij vindt die te dicht bij het beschermde Nationaal Landschap Zuid-Limburg liggen.

Lees ook: Handtekeningen voor 16 windmolens Midden-Limburg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVD-Tweede Kamerlid Bosman onder de indruk van Chemelot
'Limburgse molens in Duitsland'
Doelstelling duurzame energie Sittard-Geleen onder druk
Sittard-Geleen wil verduurzamen door energie te besparen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen