Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar mogelijke brandstichting bij bieb in Weert

Geplaatst opvrijdag 7 januari 2022 - 17:27

Een kleine brand die vrijdagmiddag woedde in de bibliotheek aan de Emmasingel in Weert is vermoedelijk aangestoken. De brandweer heeft sporen gevonden waarna de politie een onderzoek is gestart.

In het pand waar onder andere het Bibliocenter, het Erfgoedcluster en de streekomroep zijn gevestigd was rond 15:40 uur even brand in het trappenhuis bij de tweede verdieping, meldt WeertdeGekste.

Snel onder controle
Een BHV'er had het brandje snel onder controle. Omdat er wel wat rook vrijkwam, werd het pand tijdelijk geëvacueerd.

Brandstichting
Nadat de brand was uitgeblust door de brandweer, zijn er sporen gevonden van brandstichting. De politie is daarom een onderzoek gestart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen