Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar mogelijk verband schietpartijen Blerick

Geplaatst opwoensdag 1 november 2017 - 18:54

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo wil van de politie weten of er een verband is tussen de recente schietpartijen in Blerick.

Hij wil daarover binnen drie dagen duidelijkheid. De schietpartij van woensdag is al de derde in korte tijd.

Lees ook: Blerick: Derde schietpartij binnen drie maanden

Mogelijk verband
De burgemeester wil dat de politie gaat onderzoeken of er een verband bestaat tussen de schietpartij woensdag en enkele eerdere schietpartijen in dezelfde buurt. De eerdere hadden volgens de woordvoerder van de burgemeester allemaal met drugs te maken. Of dat ook voor de dodelijke schietpartij van woensdag geldt, is nog niet bekend.

'Iedereen is bang'
Scholten wil dat de "rust terugkeert in de wijk." De burgervader zorgt dat er de komende dagen extra agenten worden ingezet. Bezorgde buurtbewoners houden woensdagavond een protestmars na het zoveelste schietincident. "Iedereen hier is bang", vertelt Hakim Karim, initiatiefnemer van de proteststoet. "We voelen ons in de steek gelaten door de gemeente. De buurt is niet meer veilig. Wij zeggen met deze mars: genoeg is genoeg."

Aanpak van geweld
Vrijdag overlegt de burgemeester met vertegenwoordigers van politie en justitie over hoe het geweld in Blerick "bij de wortel" kan worden aangepakt. Ook gaat Scholten de wijk in om met wijkvertegenwoordigers en sleutelfiguren te spreken.

Lees ook: Buurtbewoners Blerick uiten onvrede bij loco-burgemeester

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen