Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar mogelijk hack scholenkoepel loopt nog

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 15:14

Het cybercrimeteam van de politie Limburg is bezig met een onderzoek naar het computervirus dat 23 scholen van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) voor de carnavalsvakantie trof.

Het ging om een nieuw soort ransomware dat nog niet door virusscanners werd herkend.

Administratieve fout
Door een administratieve fout ontving de stichting een brief van de politie met de mededeling dat er te weinig aanwijzingspunten waren voor een hack en dat daarom het onderzoek stop was gezet. Het cybercrimeteam heeft contact opgenomen met LVO om haar excuses aan te bieden. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar een mogelijk hack.

Lees ook: Ruim 20 Limburgse scholen getroffen door computervirus

"Een zaak met zo'n maatschappelijke impact bij een instelling waarbij zoveel scholen zijn aangesloten, heeft wel degelijk prioriteit bij de politie", laat de politie op Facebook weten.

Problemen opgelost
De computerproblemen zijn inmiddels opgelost, berichtte De Limburger vrijdag. ICT-medewerkers van de scholenkoepel hebben de benodigde computerprogramma's opnieuw geïnstalleerd. De leerlingen kunnen maandag gewoon weer naar school.

Een woordvoerster van LVO zegt in de krant dat er slechts een beperkt aantal gegevens verloren zijn gegaan. Ze benadrukte dat er geen losgeld is betaald om weer te kunnen werken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen