Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar mogelijk explosief materiaal in woning

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 12:49

In een woning in Blerick is maandag onderzoek gedaan naar stoffen die mogelijk explosief kunnen zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was daarvoor ter plaatse.

Het onderzoek was rond 14:00 uur afgerond. Van de stoffen is niet vast te stellen dat ze voor verkeerde doeleinden zijn, meldt de politie.

Drugsproductie
Agenten waren maandagochtend in de woning aan de Burgemeester Coenegrachtstraat in Blerick aanwezig in verband met de arrestatie van een persoon in een ander onderzoek. Daarbij stuitten de agenten op onbekende stoffen waarvan ze het vermoeden hadden dat die mogelijk gebruikt worden voor de productie van verdovende middelen.

Omdat de stoffen mogelijk ook explosief zijn, werd direct de EOD ingeschakeld.

Hulpdiensten
De brandweer, politie en EOD kwamen ter plaatse. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest, benadrukt een woordvoerder van de politie. De woning ligt boven een supermarkt, maar die is gewoon open.

De hulpdiensten zijn inmiddels vertrokken bij de woning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen