Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar miljoenenoverschrijding Sittard-Geleen

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 9:12

Sittard-Geleen heeft twee miljoen euro extra uitgegeven aan de aanpak van de twee stadscentra, zonder dat het door de gemeenteraad is goedgekeurd.

Hoe dat kon gebeuren, is nu onderwerp van een onafhankelijk onderzoek, schrijft De Limburger.

De miljoenenoverschrijding kwam aan het licht bij het opstellen van de jaarrekening over 2017. De extra uitgave valt onder verantwoordelijkheid van wethouder Noël Lebens.

Lees ook: Zwarte cijfers Sittard-Geleen, miljoenentekorten verwacht

Geen idee
Wethouder Pieter Meekels, verantwoordelijk voor de financiën, zegt tegen de krant dat hij geen idee heeft waarom de budgetoverschrijding niet eerder is ontdekt. "De interne controle op de gemeentelijke financiën blijkt duidelijk niet op orde", aldus Meekels.

Verantwoordelijk wethouder Lebens had de overschrijdingen moeten melden aan het college en de gemeenteraad, maar dat niet gebeurd. Het is niet duidelijk of hij op de hoogte was van de te hoge uitgaven.

Extra gevoelig
De budgetoverschrijding ligt extra gevoelig, omdat Sittard-Geleen in de financiële problemen zit. De gemeente stevent komende jaren af op forse verliezen en staat daarom onder toezicht van de provincie.

Het onafhankelijke onderzoek naar de te hoge uitgaven moet volgende maand klaar zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen