Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar miljoenenoverschrijding Sittard-Geleen

Geplaatst opzaterdag 19 mei 2018 - 9:12

Sittard-Geleen heeft twee miljoen euro extra uitgegeven aan de aanpak van de twee stadscentra, zonder dat het door de gemeenteraad is goedgekeurd.

Hoe dat kon gebeuren, is nu onderwerp van een onafhankelijk onderzoek, schrijft De Limburger.

De miljoenenoverschrijding kwam aan het licht bij het opstellen van de jaarrekening over 2017. De extra uitgave valt onder verantwoordelijkheid van wethouder Noël Lebens.

Lees ook: Zwarte cijfers Sittard-Geleen, miljoenentekorten verwacht

Geen idee
Wethouder Pieter Meekels, verantwoordelijk voor de financiën, zegt tegen de krant dat hij geen idee heeft waarom de budgetoverschrijding niet eerder is ontdekt. "De interne controle op de gemeentelijke financiën blijkt duidelijk niet op orde", aldus Meekels.

Verantwoordelijk wethouder Lebens had de overschrijdingen moeten melden aan het college en de gemeenteraad, maar dat niet gebeurd. Het is niet duidelijk of hij op de hoogte was van de te hoge uitgaven.

Extra gevoelig
De budgetoverschrijding ligt extra gevoelig, omdat Sittard-Geleen in de financiële problemen zit. De gemeente stevent komende jaren af op forse verliezen en staat daarom onder toezicht van de provincie.

Het onafhankelijke onderzoek naar de te hoge uitgaven moet volgende maand klaar zijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen