Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar Jos Heijmans dinsdag openbaar

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 22:48

Het onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans van Weert is vanaf dinsdagavond 2 juni voor iedere belangstellende beschikbaar.

De gemeente maakt woensdagavond bekend dat het rapport van onderzoeksbureau Berenschot vanaf 19:30 uur is te vinden op de website van de gemeente.

Strikte geheimhouding
De gemeenteraad van Weert vergadert een dag later, op woensdag 3 juni, over het onderzoek. De raadsleden hebben het onderzoek donderdag onder strikte geheimhouding ontvangen. Dat betekent dat zij pas voor het eerst tijdens de raadsvergadering er iets over mogen zeggen. De raadsvergadering is openbaar, maar niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen. De bijeenkomst is via de website van de gemeente te volgen via een livestream.

Opspraak
Heijmans kwam in opspraak nadat De Limburger in januari naar buiten bracht dat hij als burgemeester subsidie had toegekend aan een jongerenstichting waarvan hijzelf voorzitter is. Heijmans zei daar destijds over dat hij een mandaat had om dat te doen.

Berenschot heeft in opdracht van de gemeenteraad onderzocht of de handelwijze van de burgemeester door de beugel kan. Raadslid Fanida Kadra ligt ook onder de loep. Zij is in dienst van de jongerenstichting.

Ziek gemeld
Heijmans heeft eerder in mei aangegeven niet meer terug te keren in het burgemeestersambt in Weert. Hij heeft zich ziek gemeld, nadat de wethouders en een reeks fractievoorzitters het vertrouwen in hem opzegde.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

Onduidelijk
Die vertrouwensbreuk kan in principe geen verband houden met het Berenschot-onderzoek, want dat was nog niet verspreid toen het vertrouwen in Heijmans is opgezegd. Waarmee die wel verband houdt is vooralsnog een raadsel, want ook daarover wordt in alle toonaarden gezwegen. Het is onduidelijk of de wethouders en fractievoorzitters daar op 3 juni openheid van zaken over geven.

Lees ook: 'Raad en college zegden vertrouwen in Heijmans op'

Vervangen
Inmiddels is Jos Heijmans vervangen. Ina Leppink is waarnemend burgemeester in Weert. Zij heeft aangegeven dat ze vooral neutraal wil blijven in de Heijmans-kwestie.

Lees ook: Waarnemend burgemeester Weert wil vooral 'neutraal' zijn

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen