Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoek naar Jos Heijmans dinsdag openbaar

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 22:48

Het onderzoek naar de integriteit van burgemeester Jos Heijmans van Weert is vanaf dinsdagavond 2 juni voor iedere belangstellende beschikbaar.

De gemeente maakt woensdagavond bekend dat het rapport van onderzoeksbureau Berenschot vanaf 19:30 uur is te vinden op de website van de gemeente.

Strikte geheimhouding
De gemeenteraad van Weert vergadert een dag later, op woensdag 3 juni, over het onderzoek. De raadsleden hebben het onderzoek donderdag onder strikte geheimhouding ontvangen. Dat betekent dat zij pas voor het eerst tijdens de raadsvergadering er iets over mogen zeggen. De raadsvergadering is openbaar, maar niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft te maken met de coronamaatregelen. De bijeenkomst is via de website van de gemeente te volgen via een livestream.

Opspraak
Heijmans kwam in opspraak nadat De Limburger in januari naar buiten bracht dat hij als burgemeester subsidie had toegekend aan een jongerenstichting waarvan hijzelf voorzitter is. Heijmans zei daar destijds over dat hij een mandaat had om dat te doen.

Berenschot heeft in opdracht van de gemeenteraad onderzocht of de handelwijze van de burgemeester door de beugel kan. Raadslid Fanida Kadra ligt ook onder de loep. Zij is in dienst van de jongerenstichting.

Ziek gemeld
Heijmans heeft eerder in mei aangegeven niet meer terug te keren in het burgemeestersambt in Weert. Hij heeft zich ziek gemeld, nadat de wethouders en een reeks fractievoorzitters het vertrouwen in hem opzegde.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

Onduidelijk
Die vertrouwensbreuk kan in principe geen verband houden met het Berenschot-onderzoek, want dat was nog niet verspreid toen het vertrouwen in Heijmans is opgezegd. Waarmee die wel verband houdt is vooralsnog een raadsel, want ook daarover wordt in alle toonaarden gezwegen. Het is onduidelijk of de wethouders en fractievoorzitters daar op 3 juni openheid van zaken over geven.

Lees ook: 'Raad en college zegden vertrouwen in Heijmans op'

Vervangen
Inmiddels is Jos Heijmans vervangen. Ina Leppink is waarnemend burgemeester in Weert. Zij heeft aangegeven dat ze vooral neutraal wil blijven in de Heijmans-kwestie.

Lees ook: Waarnemend burgemeester Weert wil vooral 'neutraal' zijn

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen